Chiro Vlierbeek | Informatie

Chiro! Iets voor jou?

Chiro! Wat is dat eigenlijk? Zal het iets voor mij zijn? Ga ik me wel amuseren? Zullen er ook vriendjes van mij in de Chiro zitten? Zal ik in een leuke groep terechtkomen? Hoe is de leiding?
Op al deze vragen zal maar een antwoord komen, als je eens komt kijken! Heb geen schrik, wij bijten niet, maar we zullen er wel voor zorgen dat jij je (opnieuw) een jaar vastbijt in de Chiro en dat je er met volle moed tegenaan gaat! De leidingsploeg staat klaar om er ook dit jaar het allerbeste van te maken. Samen met de inzet van de leden wordt het dan ook ongetwijfeld weer een prachtjaar.

Iedereen is welkom in onze Chiro en wij hopen dat de ouders, samen met hun kinderen, een prettige chirotijd tegemoet gaan. Elke zondag geven we het beste van onszelf: bosspelen, knutselen, kringspelen, themaspelen, pleinspelen, toneeltjes, sport en spel. Buiten de gewone zondagen organiseren we ook nog eens grotere activiteiten zoals Christus Koning, Sinterklaas, het Groepsfeest, de Eireis, de Zeereis, de Vlierbeekse Feesten. Om het dan nog niet eens over de fantastische afsluiter van ons chirojaar te hebben: het superdeluxe megafantastische kamp!

Toch nog niet helemaal overtuigd? Kom dan gewoon enkele zondagen proberen! Je bent welkom vanaf 14u15 in de Abdij van Vlierbeek. Elke week zorgt de leiding ervoor dat je je geen moment zal vervelen.

Aan alle ouders van nieuwe leden: het nieuwe chirojaar gaat van start op 18 september. Leden die al even in Chiro Vlierbeek zitten beleven 4 september nog een laatste spetterende zondag met hun leiding van het voorbije jaar.

Meer info nodig? Neem gerust een kijkje hier op onze site. Benieuwd naar jullie leiding? Ga dan snel eens kijken bij Leiding! En onder de knop Kalender zie je wat we de komende maanden nog voor jullie in petto hebben. Je kan ook onze facebook-pagina bezoeken.

Wanneer gaat de Chiro door?

De Chiro gaat door op het veld in de Abdij van Vlierbeek en begint om 14u15. Wanneer het juist gewoon Chiro is, wanneer de speciale chiro-activiteiten vallen en wanneer het geen Chiro is, kan je zien in de de kalender. Voor de jongste groepen (eerste t.e.m. zesde leerjaar) eindigt de Chiro om 17u30, de tippers en toppers (eerste en tweede middelbaar) gaan door tot 18u30 en de oudste groepen (derde t.e.m. zesde middelbaar) blijven tot 19u00.

Mijn zoon/dochter wilt naar de chiro komen, wat moet ik doen?

Iedereen is welkom om te komen proberen! Je mag gewoon op een zondag aansluiten om kwart na 2 op het chiroveld (in de Abdij van Vlierbeek). Als je zoon/dochter het leuk vindt en wil blijven komen, spreek je de leiding aan en dan zorgen zij ervoor dat de inschrijving in orde komt. Als je vragen hebt, zullen zij die ook met veel plezier beantwoorden. Verder kan je ook terecht in de inbox van de hoofdleiding: info@chirovlierbeek.be

Hoeveel kost een jaar plezier?

Een jaar vol pret kost vanaf 2022-2023 €60 als u één kind bij de Chiro hebt. Als u meerdere kinderen bij de Chiro hebt kost het €55 per kind. Gelieve het bedrag te storten op het volgende rekeningnummer:

BE85 7360 2943 3706 (reknaam: ‘Chiro Vlierbeek Abdij’) met mededeling: NAAM KIND + AFDELINGSGROEP + INSCHRIJVING

Ook de betalingen van activiteiten zoals Eireis, weekends, zeereis, … dienen steeds op dit rekeningnummer gestort te worden (telkens met de vermelding ‘NAAM KIND + AFDELINGSGROEP + ACTIVITEIT’).

Nog vragen?

Toch nog een vraagje? Aarzel dan niet om iemand van de leiding aan te spreken of een mail te sturen naar info@chirovlierbeek.be, we helpen je graag verder.

Wij hebben er in ieder geval al on-ge-loof-lijk veel zin in, hopelijk jullie ook!

Groetjes
De leiding van Chiro Vlierbeek

Wanneer is het kamp?

In 2022 gaan alle meisjes (+ speelclub) op kamp van 21 t.e.m. 31 juli en alle jongens van 1 t.e.m. 10 augustus.

In 2023 gaan alle jongens op kamp van 21 t.e.m. 31 juli en alle meisjes (+ speelclub) van 1 t.e.m. 10 augustus.

Vanaf 2024 gaat iedereen samen op kamp! Dat jaar gaan we op kamp van 21 t.e.m. 31 juli. In 2025 gaan we op kamp van 25 juli t.e.m. 4 augustus en in 2026 staan onze zomerse plezierdagen gepland van 21 t.e.m. 31 juli.

Kampboekjes

De meisjes en Speelclub gaan dit jaar op kamp van 21 juli t.e.m. 31 juli. Alle informatie over hun kamp, kan je hier terugvinden: Kampboekje Meisjes 2021-2022.

De jongens gaan op kamp van 31 juli t.e.m. 10 augustus. Hun kampboekje vind je hier: Kampboekje Jongens 2021-2022.

Feeling nostalgic? Bekijk de kampboekjes van vorige jaren nog eens.

Infoboekje

Infoboekje-2022-2023

Attest opvang kinderen

Vraag ons voor het fiscaal attest inzake uitgaven voor opvang van kinderen jonger dan 12 jaar.

Extra info hierover vindt u hier.

Het archief

Ben je geïnteresseerd in de rijke geschiedenis van Chiro Vlierbeek? Neem dan zeker een een kijkje in ons archief!

Individuele medische steekkaart & verzekeringen

Medische fiche Chiro Vlierbeek

In VAST EN verZEKERing vind je een uitgebreide uitleg over de verzekeringspolis van Chirojeugd-Vlaanderen v.z.w. . Meer info vind je hier: Chiro en verzekering

Geneeskundig getuigschrift

Chirokledij

Nieuwe chirokledij kan je altijd kopen bij de banier!  https://www.debanier.be/

Omdat die kleding niet altijd even goedkoop is, verkopen we ook tweedehands chirokledij op onze Chiro. Heb je een broek, pull, t-shirt, rok, sok… die te klein is geworden, maar wel nog een rondje mee kan? Breng die dan zeker binnen bij je leiding! Maandelijks (elke eerste chirozondag van de maand) organiseren we een verkoopmoment voor deze tweedehands chirokleren en de t-shirts en pullen van Chiro Vlierbeek zelf. 

Leidingsvideo

Benieuwd naar wie er elke zondag voor je kinderen zorgt? Bekijk hier dan de nieuwe leidingsvideo van 2022-2023

Feeling nostalgic? Bekijk dan ook de leidingsfilmpjes van de voorbije jaren. Als je op de afbeelding of het jaartal klikt, kom je bij het filmpje terecht: 

2021-2022

2020 – 2021

2019 – 2020

2018 – 2019

2016 – 2017