Chiro Vlierbeek
Chiro Vlierbeek

Chiro Vlierbeek | Kwiks

oplossingen raadsels

Hier zijn de oplossingen voor de raadsels! kwiks-online-oplossing-juist

Spelletjesss

Beste Kwiks

Door Corona kunnen we nu spijtig genoeg geen Chiro houden, maar dat betekent niet dat we de Chiro niet tot bij jullie kunnen brengen. Hier heb je een document met leuke opdrachten. De antwoorden van de raadsels verschijnen later nog op de site. Er is ook nog een extra opdracht! Jullie maken elk een tik tok waarbij er iets van de Chiro in voorkomt. Dus laat je creatieve ideeën maar vloeien.

veel plezier Liefste Kwiks

Hopelijk tot snel!!

kwiks-online

Weekend

Beste Kwiks

Het weekend is al spijtig genoeg voorbij. We hebben ons echt geamuseerd. Toen we toe kwamen, moesten we ons eerst natuurlijk installeren. Hierna hebben we de eerste avond goed ingezet door een kleine fuif. Jullie waren de beste dansers van heel de avond. De volgende dag waren jullie al heel vroeg wakker en dan zijn we samen naar de bakker geweest. Nadat we gegeten hebben, zijn we Scherpenheuvel gaan verkennen en zijn we naar Merel haar tante gegaan. Daar hebben jullie de koeien mogen aaien en hun eten mogen geven. Sien heeft zelfs in een traktor gezeten.

In de namiddag was het een verwenactiviteit. Er waren gezichtsmaskers, je kon armbandjes maken, vlechtjes in de haren, een massage krijgen van Maud. Na de lekkere spaghetti hebben we nog eens een spel gedaan met de jongens. Het was een redelijk eng spel met toch wat angst. Jullie moesten een kist opendoen met een verrassing maar daarvoor hadden jullie wel een code nodig. Jullie moesten die zoeken in het gebouw maar als de leiding jullie vonden werden jullie ter plaatse vastgebonden. Jullie lieten jezelf ook duidelijk horen wanneer we jullie “te strak” vastbonden. We deden dit dan wat losser en een minuut later waren jullie al terug weg. Nadat jullie de code hebben gekraakt hebben we allemaal kunnen genieten van chocomelk en cake.

De volgende dag gingen we al naar huis en was het weekend al weer gedaan.

 

Februari

Dag liefste KWIKS 🙂

De maand februari is al bijna voorbij en staan we een stapje dichter bij de zomer. Maar dIt betekent niet dat we ons niet hebben geamuseerd. De eerste week kregen jullie al andere leiding en ook met hun hebben jullie leuke spelletjes gedaan. De zondag erna hebben we een spel gedaan waarmee je crêpepapier kon verdienen. Hierna mochten jullie jullie haar hiermee kleuren. Dit was heel gezellig. De laatste zondag van februari hebben we al wat bedacht voor groepsfeest. We kregen complimenten van de jury. Na de jury hebben we nog even in de regen buiten gespeeld omdat jullie dit zo graag wilden.

Tot volgende week kwiks!!!

XXX  van jullie leiding

Aspi chiro

Beste kwiks

De voorbije drie weken hebben de aspi’s het overgenomen. Jullie kregen elke week nieuwe aspi leiding om een leuke dag mee te beleven. De eerste week hadden jullie Marte, Moira en Maud als leiding.  Toen hebben jullie het spel “mijn man kan dat” gespeeld. Jullie vonden het allemaal een leuk spel. De 2de week waren het weer andere aspi’s. Het waren Eline en Eva die onze belangrijke taak moesten overnemen: jullie amuseren. Dat hebben ze ook gedaan door een dierenspel te spelen waarbij je begon als muis en bij elke opdracht een ander dier kon worden zoals een schaap. De laatste aspi Chiro en ook de laatste zondag van Januari kregen jullie als leiding Noa, Fleur en Josse. Het was toen gemengd met de piepers. Hierbij speelden jullie een ruimtespel waarbij je zoveel mogelijk planeten moesten veroveren. Wij hopen en denken ook dat jullie elke zondag zich te pletter hebben geamuseerd. Vanaf 2 februari is het terug aan ons en we hebben er super veel zin in.

Weekend 6-8 maart

Beste ouders

Hierbij nog een bericht met wat informatie over het weekend:

Wanneer? van 6-8 maart.

Waar? Scherpenheuvel.

Hoe? Carpoolend

Hoeveel kost dit weekendje plezier? 25 euro.

Tegen wanneer moet dit betaald zijn? 1 maart.

Hoe stort ik het geld? U stort het geld naar de abdij rekening met de mededeling “Weekend + naam van uw kind + Kwiks”.

Wij hebben ook gehoord van heel veel ouders dat dit weekend ook de opendeurdagen zijn voor de middelbare scholen, waardoor wij begrijpen dat sommige leden niet meekunnen, MAAR leden mogen  zaterdag opgehaald worden voor deze opendeurdag en daarna teruggebracht worden. Als dit dan zou gebeuren, laat het ons dan weten door te mailen naar “kwiks@chirovlierbeek.be”. Als er ook nog ouders zijn die zouden willen carpoolen ook altijd welkom om te mailen.

Vriendelijke groeten, Kwiksteam.

Kerstfeestjeeee

Dag lieve Kwiks

Kijken jullie ook al uit naar kerstfeestje deze zaterdag 14 december??? Wij alleszins wel. Het oh zo leuke kerstfeestje begint om 19:00 en eindigt om 21:00. Ieder lid brengt een cadeau mee voor een andere kwik (Max 5 euro) of je kan iets zelf maken. Zorg dat je thuis al lekker hebt gegeten maar hou wel een plaatsje vrij want de leiding maakt elk een dessert. Het thema is natuurlijk Kerst dus je mag je in iets verkleden waarbij jij denkt aan kerst. Hopelijk komen jullie massaal. Tot dan!!!

Sinterklaas en echte team power

Zondag 8 december kwam de Sint naar Chiro Vlierbeek met zijn twee trouwe roetpieten. De roetpieten gooiden het snoep in het rond en de kwiks konden niet wachten om al het snoep op te vangen. Om het echte snoep te verdienen, moesten ze bij de Sint langsgaan en opdrachten uitvoeren. Dit deden ze met een lichte stress maar die nam niet de overhand. Tijdens het 4-uurtje genoten ze dan van de snoepjes die ze hadden verdient. Voor en na de komst van de Sint deden we allerlei spelletjes om de band tussen de kwiks te vergroten. De opdrachten waren soms wat moeilijk maar het lukte hen altijd door samen te werken. Na deze zondag kunnen we wel zeggen dat de kwiks een echt team is vol vrienden.

 

 

 

 

 

 

Zondag 10 november

Wat hebben we weer een toffe zondag beleefd. Voor het 4 uurtje hebben we geknusteld voor Pico Bello. De cactussen waren zelfs zo goed gelukt dat je je er kon aan prikken.  Daarna hebben de kwiks de app TikTok uitgelegd aan de leiding of was het Tik Tak? We hebben die app dan ook is uitgeprobeerd met vol enthousiasme van de kwiks. Hierna hebben we nog kleine spelletjes gespeeld waarvan je letterlijk op de grond viel. Tot volgende zondag Kwiks!!! Die zondag is het pico bello dus kom in de middag gezellig met ons eten. Het is dan geen Chiro. TOT ZONDAG!!!!!

 

HEKSENTOCHT en KINDERFUIF

Hey allerbeste kwiks

Deze zondag 27/10 hebben we pompoenen uitgehold voor de heksentocht. Op de dag van de heksentocht gaan we daar dan kaarsjes insteken zodat de pompoenen mooi verlicht zijn. Het effect hebben we er deze zondag al gezien en sommige pompoenen waren best wel eng. Hierna hebben we nog zombiebal gespeeld.

 

Volgende week 2 november is het Heksentocht!!! Ben je er klaar voor om mee te griezelen? Onze tocht begint om 18:30 aan de Vlierbeekzaal. Je mag je altijd verkleden.

De week er na is het op vrijdag 8 november Kinderfuif in het kelderke. Hopelijk ken je al veel over het heelal want het thema is     ‘into space’. Trek dus maar je leukste outfit aan en geniet van een leuke avond. Deze unieke avond duurt van 19:00 tot 21.00 uur.  Dus zorg dat je zeker komt zodat je met je mede kwiks en leiding kan dansen. Zelfs misschien met een rakker 😉

 

 

Oktober

De kwiks hebben de voorbije weken al leuke dingen gedaan. Ze hebben de moordenaar van leidsters Sien en Petra gevonden. De week er na was het al oktober en is er al een maand voorbij gevlogen. de eerste week van oktober hebben we samen met de rakkers meegedaan aan het frisbeetoernooi voor jeugdbewegingen: de Arthur’s Cup. De regen hielt de kwiks niet tegen om er volkomen voor te gaan en zich te amuseren.

De week erna was het terug gemengd met de rakkers. Toen deden we het grote voetbaltoernooi tegen de rakwi’s van Chiro Blauwput. Met maar 1 penalty verschil zijn de rakwi’s van Blauwput gewonnen. Het was een heel spannende match. De rakkers en kwiks van Chiro Vlierbeek lieten zich niet doen en waren overtuigd dat ze volgend jaar wel gaan winnen.

Zondag 20 november was het weer niet zo onze vriend. Daardoor besloten de leiding om een film bij Kaj zijn thuis te zien. Na veel overleg keken ze Paddington. Als verrassing kregen ze nog POPCORN!!

De laatste zondag van de maand gaan de kwiks knutselen voor heksentocht. Ze gaan pompoenen uithollen. Zorg dat je zeker komt voor deze unieke ervaring. De zondag na heksentocht is het GEEN Chiro.

 

 

Kwiks 2019-2020

Dag lieve kwiks!

We hebben het nieuwe Chiro jaar al goed ingezet.  We hebben elkaar al goed leren kennen via leuke spelletjes. Hier nog is de weetjes die jullie over ons ontdekt hebben.

Merel Van den Bergh

Studie richting: verpleegkunde

Hobby’s: bodystep, Chiro en zwemmen

Lievelingseten: chili con carne met rijst

Verjaardag: 30 mei 2001

Leukste Chiro spel: 60 minutenspel

 

 

Nefeli Galanos

Studierichting: rechtspraktijk

Hobby’s: basketbal, drummen en Chiro

Lievelingseten: sushi

Verjaardag: 30 november 2000

Leukste Chiro spel: lineaire honkbal

 

 

Maud Wolfs De Broeck

Studierichting: pedagogiek

Hobby’s: circus en Chiro

Lievelingseten: rijst met kokoscurry

Verjaardag: 11 mei 2000

Leukste Chiro spel: tussen twee vuren

 

 

Kaj Govaerts

Studierichting: sociaal werk

Hobby’s: Chiro en turnen

Lievelingseten: vol-au-vent met rijst

Verjaardag: 13 december 2000

Leukste Chiro spel: sjökbal

 

 

 

 

Dit was een korte samenvatting over ons

zodat jullie ons nooit vergeten!

Volgende week 6/10 is het uitzonderlijk Chiro van 13:30 tot 17:30. Vergeet geen gele T-shirt aan te doen.

Hier al enkele leuke foto’s van de voorbije drie zondagen 🙂

 

 

 

 

 

© 2018 Chiro Vlierbeek |   Ons privacy- en cookiebeleid |   Webdesign: Impact Webdesign