Chiro Vlierbeek
Chiro Vlierbeek

Chiro Vlierbeek | Sloebers

Eireis en Examenchiro

Hey hoi,

We zijn een paar weken geleden naar Bokrijk gegaan, waar we eens een kijkje konden nemen in het leven zoals het vroeger was.
Na een interessant bezoek in de authentieke bierbrouwerij zijn we in de kerk naar de preek van de pastoor gaan luisteren. Na verder meegesleurd zijn in het toneelstuk moesten de sloebers toch wel eens goed ravotten in de grootste buitenspeeltuin van Vlaanderen.
Kortom een top uitstap!!

-2 juni is het chirozwemmen dus vergeet zeker niet je zwemgerief mee te nemen.
-9 juni is het geen chiro.
-16 & 23 juni is het examenchiro van 14:15 tot 16:00.
-30 juni is het zee-reis hier ook zeker niet je zwemgerief vergeten!

Groetjes en tot zondag!!

Lukas, Simon, Jolan, Kaj

Groepsfeest Sloebers

Beste sloebers en ouders,

binnen een kleine twee weken (06/04) vindt er het befaamde Groepsfeest plaats. Voor de sloebers die mee zouden willen doen mag er via mail altijd bevestigd worden, zij worden dan ook gevraagd de dag zelf (en evt. ook al zondag 31 maart) witte broek en t-shirt mee te brengen. Alvast bedankt voor de moeite!  Hebben jullie daarbij nog vragen of bedenkingen bij het Groepsfeest of de evt. deelname van zoonlief? Laat ons iets weten!

Groetjes,

De Sloebersleiding

Sloebersweekend 22-24 maart

Haidiho sloebers,

Wowie, wat was me dat voor een weekend! Na twee dagen is de leiding nog steeds niet goed uitgeslapen van die drie dagen vol spel, plezier, geravot en sloeberskabaal. Van heimwee was er alleszins geen sprake, hoewel het voor sommigen onder jullie het eerste chiroweekend ooit was. Wij hebben ons als leiding zeker geamuseerd, hieronder een paar foto’s bij ons weekendverslag:

Vrijdagavond begon al heftig. Door de massale opkomst van de leden en de aanwezigheid van verschillende groepen puilden de scoutslokalen in Linden helemaal uit van de gele t-shirts. Overal moesten de bedden opgemaakt, de knuffels weggeborgen, de zaaklampen klaargelegd en slaapzakken uitgerold worden. Omdat jullie nog vol energie bleken te zitten, besloten we een klein sluipspel te spelen vlakbij de kerk. Hoewel iedereen z’n best deed onherkenbaar te zijn, lukte het de leiding om iedereen keer op keer te betrappen (Max met z’n witte schoenen, Gidy met z’n reflecterende jas). Het was een voorsmaakje van een geslaagd weekend.

Na de woelige vrijdagnacht (onze scoutsburen van Linden feestten tot in de vroege uurtjes) stond er een drukke zaterdag op het programma. Als eerste trokken we naar het jullie alom bekende Lindebos. Daar speelden we een heel aantal spelletjes met blaaspijpen en de door de leiding massaal gerolde pijltjes. Het werd een waar gevecht tussen drie teams en iedereen ging er vol voor. Zo zeer zelfs, dat jullie wel honderden meters het bos in liepen om niet door de tegenstanders te worden gevat. STRAF! Op het einde volgde er dan nog een epische battle waarbij jullie met z’n allen tegen de vier leiders (met twee levens!) streden. Toetie en Kaj hielden het heel lang uit, tot er zelfs nog maar 4 of 5 sloebers van de 26 overbleven. Uiteindelijk ging de leiding roemloos ten onder.

In de namiddag volgde er een queeste waarbij jullie met de piepers naar de schuldige moesten zoeken van de asieldiefstal! Inspecteur Jef, Lorenzo (niet onze sloeber) en Jacques brachten jullie vaak in de war. Gelukkig haalden jullie net op tijd jullie speurneuzen boven waardoor de enige echte schuldige (Loesje!) gevat kon worden. Om de namiddag af te sluiten volgde er een fameus popcornspel. Iedereen deed zo goed mee bij het uitbeelden en het zingen dat de foto’s werkelijk prachtig zijn. Gelukkig stond er een paar uur later een heerlijke spaghetti te wachten, waardoor de batterijen voor de heuse afsluiter van het weekend konden worden opgeladen: de FUIF! Jullie dansten en snoepten (té véééél) maar gingen daarna zeer braaf en waarschijnlijk uitgeput slapen. Een mooie afsluiter van een mooie dag.

Zondag was het opruimen geblazen. Jannes en Stan braken beteuterd hun prachtige houten brug af, waarna we nog even de mountainbikers in het Lindenbos gingen aanmoedigen, naast een potje pottekestamp en zombiebal. De fietsers schoten automatisch in de lach bij het zien van zo een lange rij enthousiaste supporters. Hun dag werd alvast door jullie gemaakt, bedankt!

Geniet van de foto’s en tot volgende week!

Groetjes,

De Sloebersleiding.

Gemengd, geregen en gele t-shirts

Waaaaw! Wat waren de voorbije zondagen spectaculair!!

Hoewel het eerst nog koud was en regende, begon daarna de zon te schijnen en konden we de hele dag buiten spelen! We verwelkomden de vriendjes (waaronder zelfs iemand van de scouts) en leerden ze door de modder kruipen hihihaha.

Ook speelden we spelletjes met de Piepers, hoewel iedereen eerst nog een beetje verlegen was en niet iedereen naast een meisje durfde te gaan zitten. Maar al snel fladderden de eerste vlinders rond in de sloebersbuikjes. Voor herhaling vatbaar dus!

De avonturen op de boerderij verliepen eerst chaotisch. Zo was het economisch realisme van Jolan best abstract. Ook was Pedro de Peruviaanse boer niet te vinden en vooral niet uit te spreken. Maar na enige tijd brachten jullie de opdrachten tot goed einde en was het een spannende strijd tussen verschillende de verschillende boerderijen.

Weekend

Beste Sloebersouders,
het weekend van 22 t.e.m. 24 maart gaan we met de sloebers op weekend in Linden! Daarnaast zullen ook de piepers, de speelclub, de kwiks en de rakkers ons vergezellen, het wordt een gezellige bedoening dus. Voor sommigen onder jullie zal dit het eerste weekend met de chiro zijn, hieronder volgen nog wat praktische details. Bij verdere vragen of opmerkingen mag je ons gerust een mail sturen.
 
wanneer: vanaf vrijdag 19u t.e.m. zondag 11u.
 
benodigdheden:  We slapen in lokalen waar géén bedden voorzien zijn. Een matje/veldbed, slaapzak en kussen zijn dus zeker mee te nemen. Daarnaast ook voldoende ondergoed en wasgerei (handdoek, washandje, zeep, tandenborstel, tandpasta, etc.) zeker niet vergeten.
Verder gaat het er zoals op normale zondagen af en toe ruig & vuil aan toe gaan, daarom ook zoals altijd kleding die vuil mag worden en tegen een stootje kan. Een zaklamp, strip, boek en andere extra’s mogen altijd mee in de zak., maar liefst geen computerspelletjes, zakken snoep, flessen frisdrank, e.d. Een beetje krantenpapier (voor de natte schoenen achteraf) of een extra paar schoenen kunnen altijd van pas komen.
 
vervoer:
Aangezien de fietsvaardigheden van de sloebers ons niet zo vlot in Linden zullen brengen en we daarbij nog (nét) niet over het benodigde bedrag voor een eigen bus beschikken, rekenen we nogmaals op jullie hulp (lees: carpool), waarvoor alvast bedankt. Aangezien we een grote groep hebben, zullen er toch een heel aantal auto’s nodig zijn, zowel voor het heen- als terugrijden.
heen: om 19u wordt er afgesproken aan de Kelder (Abdij langs de dreef binnenrijden en op het veld parkeren mág) waarna er wordt doorgereden naar de lokalen.
terug: om 11u wordt er afgesproken aan de lokalen in Linden (zie adres hierboven). Eens alles en iedereen terug aan de kelder is afgezet, eindigt het weekend.
(!) Als je wil rijden, (één of twee keer), mag je dat liefst per mail laten weten.
bevestiging/betaling:
Om te bevestigen mag je ons een mailtje sturen en vervolgens het bedrag van 20 euro naar de rekening ‘Chiro Abdij Vlierbeek‘ overschrijven vóór vrijdag 8 maart. Hopelijk zijn we met deze mail dus ruim op tijd.  
Alvast bedankt voor het lezen van deze boterham en tot binnenkort!
Met warme chirogroetjes,
de Sloebersleiding
 
PS: zondag 24 is er na aankomst voor de sloebers géén chiro meer.

Beste Sloebers en ouders,

vrijdag 21/12 organiseren wij een Kerstfeestje voor de Sloebers dat zal doorgaan op de Zolder (niet het Kelderke) tussen 17u en 19u. Naast enkele leuke activiteiten zullen wij ook wat snacks/’aperitief’ voorzien, geen ‘deftige’ maaltijd dus. Het is de bedoeling dat de sloebers zich in kerst- of feestelijke sfeer kleden en een pakje/kadootje meebrengen. Dit mag iets geknutseld, tweedehands of gekocht zijn, maar in het laatste geval liefst voor een bedrag van max. 5 euro. Het Kerstfeestje is trouwens gratis en geheel vrijblijvend, toch graag een bevestiging per mail als zoonlief aanwezig zal zijn.
(!) Afspreken doen we om 17u aan de ingang van de Zolder (gebouw aan de rechterkant langs ingang Westerpoort) en eindigen op dezelfde plek om 19u.

santa claus 01 Ho Ho Ho Santa Claus Funny Photos

Liefste Sloebers,

het is al november, verdorie! Jullie hebben al bijna drie maanden school achter de rug, terwijl jullie leiders nog maar net begonnen zijn met hun zoveelste studiejaar aan de grote universiteit van Leuven. Tot nu toe is de tijd voorbij gevlogen (ook omdat jullie altijd zooooo enthousiast zijn) en zijn er al enkele hoogtepunten de revue gepasseerd: zo was er naast de heksentocht…een leuke pijlentocht , een giga kickertoernooi (dat gewonnen werd door Don Jolani en Don Kajoni, de twee snoodaards), een bosstratego op de Kesselberg, een slavenmarkt, en zo veel meer.

Ook leerden de leiders al bijna al jullie namen! Dat is trouwens een haast onmogelijke opdracht, nu jullie elke zondag met minstens 22 bengels aanwezig zijn en ons keer op keer beetnemen door het zeggen van foute namen, grapjassen die jullie zijn! We namen nog niet veel maar toch al enkele leuke kiekjes, hopelijk herkennen jullie de activiteiten nog! Tot op de kinderfuif of de chirozondag!

Kusjes (eih) van jullie leiding!

Don Simoni, Don Toeti, Don Jolani en Don Kajani

© 2018 Chiro Vlierbeek |   Ons privacy- en cookiebeleid |   Webdesign: Impact Webdesign