Chiro Vlierbeek
Chiro Vlierbeek

Chiro Vlierbeek | Tippers

Chirokamp: Weetje van algemeen nut!

Beste ouders,
Zoals jullie ondertussen misschien al weten, mogen we dit jaar op Chirokamp joepie! Het kamp zal natuurlijk wel anders verlopen dan normaal en om ons hier goed op te kunnen voorbereiden, zouden we graag al eens peilen naar wie er allemaal meegaat. We vragen jullie daarom om dit document (zie de link onderaan) liefst voor 14 juni in te vullen zodat we een schatting kunnen maken. Let op, dit is nog GEEN definitieve inschrijving.
De data van de kampen blijven hetzelfde: 21 juli tot 31 juli voor de meisjes (met speelclub van 26 tot 31 juli) en 31 juli tot 10 augustus voor de jongens (inclusief kerels en aspiranten).
De kampleiding zal eind juni zowel online als op de kampinschrijvingen communiceren over alle concrete maatregelen inzake het kamp. Deze kampinschrijvingen zijn onder voorbehoud verplaatst naar donderdag 2 juli en over het concreet verloop hiervan zal later nog bericht worden via mail, Facebook en de website.
Als er momenteel al specifieke vragen zijn, mag u altijd een mailtje sturen naar kampleiding@chirovlierbeek.be.
Alvast bedankt en hopelijk tot snel!
Groetjes van de hele leidingsploeg!

Opdracht om de verveling tegen te gaan!

Hey Tippers,

Wij (jullie fantastische leidingsploeg) hebben een paar opdrachten voor jullie klaar staan. Hiermee kunne we onze leuke Chiro zondagen nooit vervangen maar het is wel een leuke manier om ons toch dicht bij jullie te hebben! De deadline van alle opdrachten is zondag 12 april om 23:59 uur! (Vroeger mag altijd) Wij ontvangen dit graag in onze groep’s chat. Als eerste opdracht moeten jullie het avondlied vanbuiten leren. Film jezelf tijdens het zingen en stuur het door. 😉

AVONDLIED:

Oh Heer, d’avond is neergekomen.
De zonne zonk, het duister klom.
De winden doorruisen de bomen
En verre sterren staan alom.

Wij knielen neer om u te zingen
In’t slapend woud, ons avondlied.
Wij danken u voor wat w’ontvingen,
en vragen: Heer, verlaat ons niet.

Knielen, knielen, knielen wij neder.
Door de stilte weerklinkt onze bee.
Luist’rend, fluist’ren, kruinen mee.
En sterren staren teder.
Geef ons, Heer, zegen en rust en vree.

De volgende opdracht is een leuke woordzoeker. Veel zoekplezier! 

woordzoeker_Tippers- 2

We spelen de BINGO DER TIPPERS.

NEEM MAAR FOTO’S/FILMPJES ALS JE WIL, PER OPDRACHT KIEZEN WIJ EEN WINNAAR

 

 

LEER JONGLEREN ZOALS EEN ECHTE ACROBAAT

HOUDT EEN GROTE VIDEOCHAT MET ALLE TIPPERS SAMEN EN NEEM EEN GEKKE-BEKKEN-SCREENSHOT  

KNUFFEL 5 BOMEN

 

 

LEER HET AVONDLIED VANBUITEN

 

MAAK EEN TEKENING OF KNUTSELWERK OVER DE CHIRO

 

DOE 10 RADSLAGEN

MAAK EEN GEDICHT OVER JE LEIDING** SPEEL EEN GEZELSCHAPSSPEL MET MINSTENS 3 SPELERS  

RUIM JE KAMER OP EN MEST JE KASTEN UIT

 

LOOP OP ZONDAG DE HELE DAG ROND IN JE CHIRO UNIFORM.

 

TREK ZO VEEL MOGELIJK KLEREN AAN  

VIND ALLE WOORDEN IN DE WOORDZOEKER

MAAK EEN SUPER ORIGINELE TIKTOK EN DEEL DIE MET DE TIPPERS MAAK EEN MOOIE BOSWANDELING MET JE GEZIN SPEEL JE LIEVELINGSCHIROSPEL IN JE TUIN MET JE GEZIN  

VERZIN EEN NIEUWE KREET

HELP JE MAMA EN PAPA MET KLUSJES IN DE TUIN EN IN HET HUISHOUDEN SCHRIJF EEN BRIEF NAAR JE GROOTOUDERS
MAAK EEN LANGE DOMINORIJ MET ORIGINELE MATERIALEN DIE JE THUIS VINDT* Beeld elke letter van “TIPPERS” op verschillende manieren in het levensgroot uit en breng al deze foto’s dan samen in een collage  

BAK EEN LEKKER DESSERTJE OM JE BUREN TE VERRASSEN (en eet er zelf lekker ook van)

‘DE VLOER IS LAVA’ àallemaal voorwerpen op de grond waarlangs je je kan verplaatsen, maar je mag de grond niet aanraken  

ZING EEN CHIROLIEDJE SAMEN MET IEDEREEN BIJ JOU THUIS

Maak een filmpje van jezelf waarin je een blad papier met ‘Chiro Vlierbeek aan de top’ aanneemt van boven/onder/rechts/links en dan weer naar ergens anders doorgeeft **

 

*Ruim nadien alles ook netjes weer op!

** Stuur dit naar ons door

Gaan jullie de uitdaging aan? Hopelijk zijn jullie even enthousiast als wij en ontploft de chat van uitgevoerde opdrachten!

Zorg goed voor je zelf en voor de mensen om je heen! Leef gezond en luister goed naar wat je ouders zeggen.

Groetjes het tippersteam.

 

Eerste Chirozondag zonder Chiro :-( (15/03)

Jintjes:

Zoals jullie wel of niet weten studeer ik in Gent. Toen ik het nieuws te horen kreeg dat de lessen werden afgeschaft besloot ik zaterdag al mijn cursussen en spullen op mijn kot in Gent te gaan halen. Want ik had echt geen zin om 5 weken alleen op mijn kot te zitten.

Nu zal ik de komende 5 weken dus bij mijn ouders in Sint-Joris-Weert door brengen. Dit zal een hele uitdaging worden want ik zit de laatste 3 jaar al op kot dus ben dit echt niet meer gewoon. Er is toch zeker 1 voordeel aan verbonden: ik moet niet meer elke avond zef koken 😉 .

De eerste zondag zonder chiro verliep echt super raar, ik had precies zeeën van tijd! In de voormiddag ruimde ik heel mijn kamer op (dat was suuuuuuper hard nodig) en ik heb hem zelfs gestofzuigd. Dit allemaal omdat ik niet kan studeren in een rommelige/vuile kamer. Daarna heb ik een beetje aan mijn conditie gewerkt en gefietst op de hometrainer terwijl ik naar een aflevering van FRIENDS keek. Vervolgens heb ik een ontspannend badje genomen zodat ik helemaal klaar was om fris aan mijn bureau te gaan zitten en te werken voor school. En natuurlijk lukte dat kei goed in mijn opgeruimde en o zo propere kamer!

Ik hoop dat jullie zondag er een beetje leuker uit zag…?

Zorg goed voor elkaar en hopelijk tot snel op de CHIROOOOOOOO!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruuntjes:

Heeey Tippertjes, ik heb mij deze zondag echt niet geamuseerd, ik heb heel de dag gestudeerd:( veel minder leuk dan een chirozondag, hopelijk is het snel terug chiro!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn zusje probeert mij tiktoks aan te leren maar ik ben er nog niet zo goed in ?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peet:

Ik ben gaan wandelen! Want ik heb buitenlucht en veel sportieve beweging nodig, zeker als ik me al niet kan komen amuseren op de Chiro Wist je dat je door te gaan wandelen je stress kan weg wandelen, calorieën verbranden, beter in slaap zal vallen en je hart er gezonder van wordt? En het is nog eens leuk ook! Ideaal dus in Coronatijden… Ook gezelschapsspelletjes spelen en genieten van het zonnetje met een boek in de hand kunnen ons hopelijk nog enkele weken bezighouden in quarantaine! Suggestie voor jullie: Ga ook eens wandelen en spelen in het speelbos van Meerdaalwoud met je vrienden of familie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wancho:

Hellaba Tippers,

Mijn dansopleiding in Nederland heeft me laten weten dat ik mijn dagen moet vullen met lekker sporten. Zo blijf ik  fit en daarom raad ik jullie aan om het zelfde te doen! Dit zou ik natuurlijk niet kunnen zonder een paar lekkere lenigheidsoefeningen te doen in combinatie met wat rare pilates poses. Voor zij die niet weten wat pilates is: je kan het vergelijken met de combi van yoga en krachttraining maar dan veel intensiever. Verder heb ik me vandaag echt dood verveeld zo zonder Chiro! Heeft iemand van jullie toevallig geen leuke ideetjes voor mij want op dit moment is mijn Netflix mijn beste vriend. Zoja hoor ik het graag! Hopelijk zie ik jullie snel terug! Houd jullie goed en zorg goed voor de mensen bij je thuis. (De mama in de watten leggen mag altijd!)

Tot snel 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wederom een geslaagde zondag!! Zelfs het weer houdt ons niet tegen!!

Deze zondag zijn we door onze beste vriend Francis de chirolokalen ingejaagd. Toch laten wij ons niet doen en blijven we ons amuseren! Maar hoe? Gezelschapspelletjes jeeeeej. Het was het perfecte moment om met ons allen leuke spellen te spelen met een hoop snoep en wat lekkere kinderchampagne ter gelegenheid van de verjaardag van Lola. Zo zijn we te weten gekomen bij ‘Droomhuwelijk’ dat het niet gaat om de man op het kaartje maar dat het gaat om het pak dat ze dragen en dat een ring uit twee delen kan bestaan (leiding Wannes en Rune: “wij hebben duidelijk de knapste man”) . Kortweg, we hebben ons niet verveeld!

 

Ieuw, snoep delen (vies) 🙁

 

 

 

 

 

 

 

Gezelligheid is een ding!

 

 

 

 

 

 

 

But first, let me take a selfie 🙂

 

 

 

 

 

 

Oh ja, voor ik het vergeet. Deze zondag was het de eerste zondag met het volledige leidingsteam! Dit omdat de examens gedaan zijn en Leidster Petra terug is uit Canada.

Dit is te schattig!!!!

 

Jaja, ons mege coole, leuke en ultra vette weekend komt er aan!

Beste ouders,

Op 28 februari vertrekken we met de Tippers op weekend naar Chiro Spirit Heverlee, joepiee! We spreken af om 19u op het chiroveld met de fiets en op zondag 1 maart zullen we terug op het chiroveld arriveren omstreeks 12u. (Op zondag 1 maart zal er dus geen chiro meer zijn voor de tippers).

Zouden jullie 20€ kunnen overschrijven op Chiro Vlierbeek Abdij: BE85736029433706 met vermelding ‘Naam – Tippers – Chiroweekend’. De deadline hiervoor is vrijdag 21 februari 2020.

Wat mag je zeker niet vergeten:

  • een kleine zak/tas/rugzak/mini koffer met wat kleren die vuil mogen worden;
  • helm, fluovestje, fiets met goed werkend voor- en achterlicht;
  • luchtmatras/veldbed;
  • slaapzak;
  • je Global System for Mobile communication; 
  • je oneindig enthousiasme.

Wij kijken er alvast heel erg naar uit! Indien jullie nog vragen hebben, twijfel niet om ons te contacteren. Wij helpen jullie graag verder.

Vele Chirogroetjes, Het Tippersteam Jinte, Rune, Wannes & Petra.

Onze kerstavonturen in Leuven en het mega leuke kerst feestje!!

Wat een avontuur! Iedereen kent het spel ‘vier op een rij’ maar hoe maak je zo een spel nu interessant en in het thema kerst? Dat ging als volgt: We hebben de tippers vrij gelaten op de kerstmarkt met enkel een velletje papier. Op dat velletje stonden in totaal 16 opdrachten (4×4) waarbij al deze opdrachten zodanig volbracht moesten worden tot jouw groepje vier op een rij had. Nu komt het leuke deel! Elke opdracht moest uitgevoerd worden op de kerstmarkt waaronder: eet een escargot, maak een foto met een kerstelf, geef elkaar een kus onder de maretak en nog veel meer. Met andere woorden veel lachen en een overvloed aan plezier.

Groepsfoto’s zijn er om gemaakt te worden! 😉

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk is kerst geen kerst zonder ons mega leuke kerstfeestje! Jullie gezelschap was geweldig en al die leuke cadeaus! Naast al dat lekkers en al dat plezier moesten we ook nog eens onze ruggen breken tijdens een potje limbo. Merci meiden voor deze warme avond!

Zie hier het fenomeen waarbij leidster Jinte niet doet aan ruggen breken dus flink de stok vasthoud. :’)

 

 

 

 

 

 

Iedereen ziet er uit als een fotomodel en dan heb je Charlotte die even de pinguïn uithangt hahaha.

 

 

 

 

 

 

Wow Maya, effe lenig in de rug maar oh wat een mooie snoet wanneer je dit doet.

Christus Koning

Na het schaatsen waren alle tippers uitgehongerd! Gelukkig waren we uitgenodigd bij Jana thuis om heerlijke chili con Carne te eten. Bedankt mama en papa van Jana, het was heel lekker!

😉

 

Kijk maar naar die lachende gezichtjes. 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En nog meer genietende gezichten. 🙂 🙂 🙂

Pico Bello

Zondag 17 november was het Pico Bello. Hoe lekker zien die bordjes eruit??

 Ligt het aan mij of krijg ik hier honger van (denkt Leider Wannes die altijd honger heeft)?

Jaja, weeral knutselen ;-)

Ligt het aan mij of zijn onze tippers echt zotte meiden?? Deze week moesten we knutselen voor Pico Bello en wouw wat hebben ze nu weer uitgehaald. Het doel was om met crêpepapier en kartonnen bordjes banjo’s te maken maar toen er op het einde papier over was kwamen ze op het geniale idee om hun haar er mee te gaan kleuren. Nu zijn we er wel achter gekomen dat dit niet werkt bij mensen met kort haar. Ja, ik hoor het u al denken. Leider Wannes heeft of pech of ziet er gewoon niet uit. :’)

 Nu kan je zien wat we bedoelen met zotte meiden!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Oh ja, het houdt niet op. :’)

 

 

 

 

 

 

 

 En blijven lachen is de boodschap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Oke, we kunnen vaststellen dat leider Wannes en pech en er niet uit ziet. :’)

Griezelen en grollen tijdens de heksentocht was top!!

Jaja, de jaarlijkse heksentocht zit er weer op! Ligt het aan mij of hebben onze tippers ervan genoten. Althans dat denken we met al die enthousiaste gezichten na de tocht. Wij, de leiding van dit fantastische tippers-team, zijn alvast zeer trots dat onze meiden dit overleefd hebben! Met de nodige gil en bange snoet natuurlijk. 🙂

 

 Zie hier!! Een prachtig kiekje van de leiding à la vampier.

WEEKEND

Schrijf in jullie agenda: van vrijdag 28 februari tot en met zondag 1 maart gaan we op weekend! Verdere info volgt nog! xx

ZONDAG 20/10

We zouden de Chiro niet zijn moesten we niet eens vuil worden, is het niet? Deze zondag was de perfecte gelegenheid hiervoor! Het slechte weer in combinatie met het Oooo zo natte en modderige grasveld waren het perfecte recept om eens lekker te kunnen ravotten. Ja ja, u raad het goed! Deze zondag draaide volledig rond ruige spelen. Zo werd er telkens voor een spel één van de tippers uitgekozen die met een dart pijltje naar ons zelfgemaakte bord kon smijten. Op het bord stonden vakken met daarop een cryptische omschrijving van een ruig spel. Het spel dat werd aangegooid werd vervolgens ook gespeeld. Hier zijn wat kiekjes van een vredig en vettig samenspel tussen de tippers en een omgeving van modder en nog meer modder. Bij ons staat er dan ook maar één gezegde centraal! HOE VETTIGER, HOE PRETTIGER! (en veiligheid eerst ;-))

 TREK ZE ER OVER! KOMAAN MEISJES!! 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JAAAA, LEKKER WORSTELLEN! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 WIE IS ER BANG VAN DIKKE BERTHA? 😉

 

 

 

 

 

 

Hopelijk hebben jullie ervan genoten!! Wij van het TIPPERTEAM deden dit alvast met volle teugen!

ZONDAG 13/10

Deze zondag moesten alle tippers hun fiets meenemen want we gingen op verplaatsing! Naar Leuven dan nog wel, om een SUPER leuk stadsspel te spelen gebaseerd op het vroegere programma “de stoel“. Aan de hand van een kryptische omschrijving, een kaartje of een foto moesten de tippers op de juiste plek geraken waar de leiding een stoel had klaargezet. Dat was nog niet alles, ze moesten ook een bepaald voorwerp meehebben. Enkel door op het juiste tijdsstip op de juiste plek te zijn met het juiste voorwerp konden de tippers het spel winnen. Maak even kennis met onze teams:

TEAM 1: Lola, Marte, Jana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TEAM 2: Charlotte, Maren, Juliet, Kaat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 TEAM 3: Amber, Frederike, Maya, Felien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TEAM 4: Lieselot, Nina, Elina, Suzanne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het spel aten we ons 4-uur op in een mooi parkje.

Jullie leiding vond het een heel leuke zondag, jullie hopelijk ook! Tot volgende week x

TIPPERS 2019-2020

 

 

Het grote Chiro vriendenboekje

Voordat we deftig van start kunnen gaan dit jaar moeten jullie ons nog een beetje beter leren kennen. Daarom namen we het grote Chiro vriendenboekje er even bij voor jullie. Door dit te lezen kunnen jullie al iets meer over ons te weten komen.

Naam: Peetje, Peter, Poet
Leeftijd: 21 jaar en 4 maanden
Studierichting: Master in Sportbeleid en –management
Hobby’s: Chiro, gymnastiek, volleyball, reizen
Chiro carrière: Piepers – Tiptiens – Kwiks

Favoriet eten: Puree met bloemkool in witte saus en chipolata 
Favoriete film: Cool runnings
Favoriet nummer: Ik hou van u – Noordkaap 
Ik surf dagelijks naar: Facebook
Ergste nachtmerrie: Iedere dag een belangrijke (levens)keuze maken
Ik walg van dit eten: Inktvis
Ik zou graag eens in de schoenen van deze leider/leidster willen staan: Esther Lamberts – vrouw met een hart van Goud

 

 

Naam: Rune Schollen
Leeftijd: 20 jaar
Studierichting: Psychologie
Hobby’s: Chiro
Chiro carrière: Piepers – Tippers

Favoriet eten: Rijst 
Favoriete film: Wild child 
Favoriet nummer: Trouwen van K3
Ik surf dagelijks naar: Netflix
Ergste nachtmerrie: Opgesloten zitten in een kleine ruimte
Ik walg van dit eten: Tomaten
Ik zou graag eens in de schoenen van deze leider/leidster willen staan: Wannes zodat ik zou kunnen dansen.

 

Naam: Wannes Wynants
Leeftijd: 19 
Studierichting: Dansopleiding (docent) 
Hobby’s: Dans en Chiro
Chiro carrière: Speelclub

Favoriet eten: Macaroni 
Favoriete film: Spirit 
Favoriet nummer: Saturn van sleeping at last 
Ik surf dagelijks naar: Balletdansers
Ergste nachtmerrie: Dik worden
Ik walg van dit eten: Champignons
Ik zou graag eens in de schoenen van deze leider/leidster willen staan: Emma, om te weten hoe het is om hoofdleidster te zijn en hoe het kotleven in Leuven is.

 

 

Naam: Jinte
Leeftijd: 22
Studierichting: Master in verpleeg-en vroedkunde (schakeljaar)
Hobby’s: Lopen, Zumba en Chiro
Chiro carrière: Tiptiens – Speelclub – Tippers – Piepers
Favoriet eten: Pizzzzzaaaaaaa
Favoriete film: Center stage
Favoriet nummer: Work van Rihanna
Ik surf dagelijks naar: Netflix
Ergste nachtmerrie: Geen kinderen kunnen krijgen
Ik walg van dit eten: Mosselen en oesters
Ik zou graag eens in de schoenen van deze leider/leidster willen staan: Ik wou dat ik zo een goeie moppen kon vertellen als Felle.

Voila, nu kennen jullie ons al een beetje beter! Wij kijken er naar uit om jullie ook beter te leren kennen. Vertel ons dus al jullie gekste weetjes over jullie zelf de komende zondagen.

Wannes, Rune, Petra en Jinte

Zondag 6 oktober

Dag Tippers!

Op zondag 6 oktober nemen wij deel aan Arthur’s Cup (Jeugdbewegingencup). Dit is een frisbee toernooi voor jeugdbewegingen, hierbij gaan we tegen groepen uit dezelfde leeftijdscategorie spelen. Dit toernooi vindt plaats tussen 14u en 17u op de voetbalvelden aan het zwembad van Kessel-Lo.

Omdat het toernooi om 14u begint spreken we uitzonderlijk al om 13u45 af op de chiro. Zo kunnen we samen op ons gemak naar daar fietsen.

Jullie zouden je gele t-shirt, een drinkbus en sportieve schoenen moeten mee brengen. Ook je goed humeur en een gezonde portie aan competitiviteit mogen niet ontbreken!

Hopelijk hebben jullie er zin in, tot zondag!

Wannes, Rune en Jinte

© 2018 Chiro Vlierbeek |   Ons privacy- en cookiebeleid |   Webdesign: Impact Webdesign