Chiro Vlierbeek
Chiro Vlierbeek

Chiro Vlierbeek | Piepers

Dag piepers!

Wij, jullie leiding, hebben doorheen de jaren iets belangrijk ontdekt! En dat is tot op de dag van vandaag geheim gebleven, maar we willen het nu met jullie delen omdat jullie dat echt wel verdienen.

Blijkbaar maak je kans op een groter snoeppakket van de Sint, als je hem en zijn pieten aan het lachen brengt 🙂 🙂 🙂 . Daarom geven wij jullie de gouden raad om één (of meerdere) mopjes te schrijven in je brief voor de Sint. Hierbij zullen wij een handje helpen want deze mopjes blijken zéér goed te werken. Maar je mag er natuurlijk zelf ook verzinnen, dat zullen de Sint en zijn pieten zelfs nog leuker vinden!

 

Slome piet

Sinterklaas tegen een piet :’Je pakt langzaam in. Je schrijft langzaam gedichten, je loopt langzaam over de daken. Is er dan helemaal niets dat jou vlug afgaat?’ waarop de piet zegt: ‘Oh, jawel hoor. Ik ben vlug moe.’

🙂

 

Sinterklaas naar de kermis

Sinterklaas gaat naar de kermis en besluit een waarzegster te bezoeken. Hij stapt de tent binnen en vraagt hoe duur het is. De waarzegster zegt: ‘Twee vragen kosten u honderd euro’.    Sinterklaas: ‘Is dat niet wat duur?’       Waarzegster: ‘Inderdaad! En wat is uw tweede vraag?’.

🙂

 

Slecht-Weer-Vandaag voelt zich niet lekker

Het paard van Sinterklaas is ziek en Sinterklaas laat de dierenarts komen. Terwijl de dierenarts Slecht-Weer-Vandaag onderzoekt blijft Sinterklaas buiten de stal wachten. Na een tijdje komt de dierenarts naar buiten en vraagt om een schroevendraaier. Sinterklaas geeft hem een schroevendraaier en wacht gespannen af. Even later komt de dierenarts terug en vraagt om een hamer en een beitel. Sinterklaas is erg geschrokken en geeft de hamer en beitel. Weer een tijdje later komt de dierenarts terug en vraagt om een grote zaag. Sinterklaas schrikt enorm en vraagt: Het komt toch wel goed met Slecht-Weer-Vandaag? Dat weet ik niet, zegt de dierenarts. Ik kan mijn koffertje nog niet open krijgen…

🙂

 

Pakjesboot maakt water

Sinterklaas vaart met z’n pakjesboot op zee.
Plotseling stoot het schip op een rots.
Er zit een gat in de bodem waardoor het water naar binnen stroomt.
Maar dan komt 1 van de Pieten op een idee en begint ernaast nog een gat te boren.
“Piet, wat doe je nou?” roept Sint.
Zegt Piet, “Zo kan het water er ook weer uitstromen…

 

Zo! hopelijk werkt dit bij jullie ook! En krijgen jullie een extra chocolaatje of mandarijntje. Veel succes!

Gegroet Piepers!

Dit jaar zitten jullie met ons opgescheept. Misschien is het nodig dat wij onszelf wat voorstellen. Jullie geweldig leidingsteam bestaat namelijk uit 4 leiders en 1 leidster die jullie een heel jaar lang gaan entertainen: Kaat, Toon, Kasper, Wout, Maarten en Wout.
We hopen dit jaar elke geplande zondag te kunnen samenkomen, maar zoals jullie waarschijnlijk weten zal dit niet zo eenvoudig zijn. Door de huidige situatie is het niet eenvoudig te zeggen wat we allemaal wel en niet gaan kunnen doen dit jaar. We moeten met spijt ook meedelen dat ons weekend in november niet zal kunnen doorgaan. Gelukkig genoeg kunnen we al zeggen dat wij wel nog leiding aan jullie kunnen geven (enkel +12 mag niet meer), en dat zoals gepland we zeker de volgende zondagen jullie kunnen ontvangen.

Ook al zijn we al een tijdje bezig en kennen jullie ons al een beetje, zijn we er toch van overtuigd dat jullie enkele zaken niet weten. Daarom dagen we jullie uit de volgende weetjes te koppelen aan de juiste leider/leidster. Als je denkt het antwoord te weten, mag je het ons gerust op zondag zeggen:
-‘Ik kan mij niet of zeer moeilijk bukken en voorover buigen’
-‘Ik heb wat last gehad van luizen kort geleden’
-‘Stiekem ben ik een boer in Miskom’
-‘Ik kan goed een kip nadoen’
-‘Ik sport samen met meisjes’

Succes!

© 2018 Chiro Vlierbeek |   Ons privacy- en cookiebeleid |   Webdesign: Impact Webdesign