Chiro Vlierbeek
Chiro Vlierbeek

Chiro Vlierbeek | Aspijongens

Waar is Noach?

De aspiranten zijn op hun queeste vertrokken. De andere leden van de witte lotus raadden hen aan om hun zoektocht in het aardenrijk te beginnen. Zo gezegd, zo gedaan en ze vertrokken richting de hoofdstad Ba Sing Se en aangezien het stuk voor stuk stoere binken zijn gingen ze met de benenwagen. Het toeval wilt nu juist dat er een grote storm op komst is, als dit maar goed komt… Natuurlijk niet! Anders zou het maar een saaie queeste zijn 😉. Door de hevige wind en regen weken de aspiranten van hun koers af. De grond zakte onder hun weg en ze gleden allemaal een moeras in. Iedereen was natuurlijk in paniek want ze vonden elkaar niet meer terug in zo een gigantisch moeras. Gelukkig zijn ze wel opgevoed en kunnen ze tegen een stootje, iets zaliger dan modder bestaat ook niet! Zo koppelde ene Viktorius al snel het nuttige aan het aangename en besloot om een modderballengevecht te houden met alle voorwerpen rond hem, terwijl hij de rest van zijn groep zocht. Al snel stootte hij op Finneas, die als een aap tussen de bomen slingerde.

Na een paar uur zoeken ging de storm gelukkig liggen en begon de zon terug te schijnen. Iedereen had elkaar teruggevonden, behalve Noach… “Waar is Noach?!”, riepen ze. Zo luid zelfs dat men het aan de andere kant van het moeras kon horen, maar een respons kregen ze niet. Ze besloten om elk deeltje van het moeras te onderzoeken in de hoop dat ze een teken van Noach zouden ontdekken. De avond viel en het enige wat ze vonden was een stinkende schoen. Mattheus stelde voor om een kamp op te zetten en morgen verder te zoeken.

De aspiranten werden gewekt door het gesnurk van Olivijf, ze wisten niet dat er nog een erger geluid bestond om mee wakker te worden dan dat van een haan. Als dit elke ochtend blijft duren, zal het nog een lange queeste worden dachten ze. Olivijf vond het zelf natuurlijk een mooie dag om de zoektocht verder te zetten. Hoewel de rest nog zeer chagrijnig was, volgenden ze toch maar zodat ze hem ook niet zouden kwijtraken. In de verte ziet Sakké een andere stinkende schoen liggen op de weg… Is Noach misschien ontvoerd?

Na een hele tijd stappen werden ze de benenwagen helemaal beu en  Sakké begon te klagen. Om van zijn gezaag af te zijn, zochten ze naar een ander vervoersmiddel. Toevallig kwamen ze langs bij een boerderij en zagen daar hele lieve zwijntjes staan. Nog toevalliger is dat er exact evenveel zwijntjes zijn als aspiranten. Er is wel één grote MAAR… om een zwijn te bereiden moet je zijn/haar respect verdienen. Men moet namelijk een hele dag zichzelf ook als zwijn gedragen.

 

Leuk intermezzo: hier bestaan foto’s van 😮

 

En zo zetten de dappere aspiranten hun zoektocht naar Noach en de queeste om de avatar te vinden verder…

Een nieuw tijdperk

Eeuwen lang was er terug vrede op deze wereld, iedereen kon rustig leven zonder enige angst voor een oorlog. Dit was mogelijk door het werk van de Avatar! Hij/zij is de krachtigste persoon op heel de planeet en kan namelijk de vier basiselementen besturen. Deze elementen zijn namelijk: aarde, vuur, lucht en water. Elk element heeft zijn eigen natie waar men in eenvoud kan samen leven onder hun volk, althans dat dacht men… Er is een nieuw tijdperk aangebroken, een nieuwe avatar is onder ons midden. Men weet nog niet wie het is of in welke natie deze persoon leeft. Hopelijk komt die spoedig aan het licht, want het is nu reeds 25 maanden sinds de vorige avatar de wereld heeft verlaten. Zonder de Avatar is er wanhoop, onrust, geweld… De machtigste persoon is verdwenen, dus zullen andere individuen de macht naar zich willen trekken.

Wat de avatar nog specialer maakt is dat hij/zij contact kan hebben met de voorgaande avatars in de cyclus om raad te vragen. De vier meeste wijze, sterkste, belangrijkste avatars in die cyclus zal ik hieronder uitleggen.

 

  • Avatar Cobu

Avatar Cobu leefde 11 eeuwen geleden en was geboren in de vuurnatie. Hij was een vurig type en zat boordevol temperament. Wat deze avatar zo speciaal maakte is dat na de training te voltooien zijn blonde lokken plotseling rood werden, dit was zijn meest opvallende en gevreesde kenmerk. De rode haren stonden voor vuur en passie, maar wanneer hij in de avatar-state ging werden de deze omgezet in vlammen. Het is daarom dat wanneer hij terugkeert van kamp, zijn haren op zijn hoofd verdwenen zijn. Cobu kon tijdens zijn tijdperk goed de vrede bewaren! Tijd genoeg dus om nog vrolijk rond te vliegen op zijn draak en dolle fratsen uit te halen bij zijn vrienden, maar natuurlijk ook om zijn wijsheid door te geven aan zijn naasten. Het vlammetje dat we in ons hart voelen branden, dat is avatar Cobu!

 

  • Avatar Jolanda

De volgende in de cyclus was avatar Jolanda, de gekste van alle avatars ooit! Hij was geboren in de noordelijke lucht-tempel tussen de monniken, wat wilt zeggen dat hij een strenge opvoeding kreeg. Avatar Jolanda heeft nooit in zijn leven een stukje vlees gegeten en zou het ook nooit doen, hij voelde zich één met de dieren (met de varkens in het bijzonder maar ook met zijn vliegende bizon). Stel dat zijn geest komt neerdalen en het een stukje vlees zou willen eten mag het volk zijn vleesje afpakken 😉. Jolanda had het luchtsturen al snel te pakken, maar niet op de manier dat de monniken dit hadden aangeleerd. Hij vond het nodig om al het luchtsturen via zijn aars te doen. Zo kon hij tijdens een kleine oorlog alle manschappen van de vuurnatie uit Vlierbeek verdrijven met één scheet! De inwoners moesten nadien wel maanden met een mondmasker leven omdat de lucht zeer besmettelijk werd door avatar Jolanda zijn scheten.

 

  • Avatar Quintus

Kort na avatar Jolanda volgde avatar Quintus. Hij was afkomstig van de Zuidpool en had dus niet veel rond zich om te doen. Zijn favoriete activiteit was pinguïnsleeën en dook graag in elke plas dat hij tegenkwam. Oma Elsa was zijn mentor en hij leerde met haar het watersturen te perfectioneren. Nadien toonde zij aan avatar Quintus de krachtigste move van allemaal, iets dat de avatar in elke oorlog goed zou kunnen gebruiken… Bloedsturen! Vele mythes vertelden dat het bloedsturen alleen maar mogelijk was bij volle maan, maar Quintus was zo krachtig dat dit altijd ging. Hij had geen wezen waarmee hij kon reizen, maar hij ‘reed’ wel graag op een koi-vis en op de gevaarlijke serpent. Avatar Quintus ging graag op pad met zijn team door de vier naties maar op een moment werden ze gevangen genomen in de ondergrondse gangen van Ba Sing Se bij het Laokai-meer. Spoedig kreeg de Aardkoning hier spijt van en in een hevig gevecht tegen de avatar trok hij aan het kortste eind. Vervolgens werd de aardkoning van de troon gestoten en stelde Quintus zijn eigen aardmeester Jésus aan om deze plaats in te nemen. In het verder verloop van zijn tijdsperk was er alleen nog maar sprake van vrede.

 

  • Avatar Sebeb a.k.a. Besos

Een aantal generaties later kwam avatar Besos, een echte krak in het aardsturen. De grond was wel zijn ding! Al van kleins af aan ging hij de grond inspecteren zoals een echte archeoloog. Hij was opgegroeid in de hoofdstad van het aarderijk, Ba Sing Se. Later heeft avatar Besos met zijn Badgermol het verliefde koppel Oma en Shu geholpen om een stad op te richten, namelijk de bekende stad Omashu. Wanneer Besos niets te doen had, was hij overal te vinden waar de meisjes zijn. Met zijn spierbundels en gladde praat viel elk meisje voor hem, behalve één iemand… Anita! Besos en Anita werden wel goed bevriend en ze vergezelde hem mee op zijn tocht. Hoewel Anita nog niet viel voor de avatar zijn charmes, gaf hij niet op! Onder het motto ‘de aanhouder wint’, kreeg Besos de liefde van zijn leven en hij leek plotseling herboren. Het werd het krachtigste koppel ter wereld en ze leefden samen nog lang en gelukkig! Tot plotseling de krijgers van de Dai Li Anita ontvoerden. Avatar Besos was nog nooit zo kwaad en transformeerde in de avatar-state, sprak vervolgens ook met avatar Cobu, Jolanda en Quintus voor raad. Hij was niet meer te stoppen en verwoeste alles wat in zijn pad kwam. Uiteindelijk vond hij Anita terug en had de Dai Li verpletterd. Zo zie je maar, je mag nooit tussen geliefden komen.

 

Het is belangrijk dat we de nieuwe avatar zo snel mogelijk vinden! Geruchten doen de ronde dat deze zich in het verre Vlierbeek zou bevinden. Tijd om de witte lotus a.k.a. de aspiranten eens op queeste te sturen! Het is hun taak om de avatar te zoeken op te leiden en samen met de avatar de vrede in de wereld te bewaren!

Succes!

Geen beschrijving beschikbaar.

© 2018 Chiro Vlierbeek |   Ons privacy- en cookiebeleid |   Webdesign: Impact Webdesign