Chiro Vlierbeek
Chiro Vlierbeek

Chiro Vlierbeek | Speelclub

Bubbelclub

Dag lieve speelclubbers!

We brengen jullie deze maand goed en slecht nieuws.

Het slechte nieuws is dat we niet meer allemaal samen kunnen spelen. Om dat vervelende virus tegen te houden, zullen we een tijdje in bubbels van 10 verder moeten spelen. Maar niet getreurd, dit betekent zeker niet dat we ons minder hard gaan amuseren! Kom volgende zondag zeker maar eens kijken wat we allemaal voor jullie in petto hebben.

Het goede nieuws is dat het terug warmer gaat worden! Dus geen bevroren tenen of koude handen meer, maar een heerlijk zonnetje op ons gezicht.

Wij hopen in ieder geval dat we snel weer een zondag met iedereen samen kunnen spelen. In de tussentijd zullen we ons verder amuseren in kleinere bubbeltjes!

Tot snel,

Jullie liefste leiding

Lode, Tjo, Lukas, Fleur, Netjes, Wes en Kaj

Feesten Feesten Feesten!

Dag allerliefste clubbertjes!

Wij hebben jullie ondertussen al 2 weekjes moeten missen en dat valt ons toch best zwaar! Gelukkig hebben we de tijd die we samen hebben doorgebracht in december goed benut, we hebben namelijk alleen maar feestjes gevierd. Nu denken jullie ouders waarschijnlijk: “Alleen maar feestjes, dat kan toch niet.” Maar dit is zeker waar en we hebben er dubbel en dik van genoten!

We begonnen namelijk met de sint die ons een bezoekje bracht. De speelclubbers hebben dan ook hun beste beentje voor gezet en alle hun trucjes uit de kast gehaald. Jullie waren heel de zondag haast niet te bedwingen. Gelukkig kregen jullie een beloning, speculaas en een chocoladelekstok en waren jullie toch wel even stil. Jullie hadden de beloning wel zeker en vast verdiend, want jullie vaardigheden als piet werden erg op de proef gesteld.

 

 

De volgende zondag werd er een andere persoon in de bloemetjes gezet. Jullie leider Kaj was jarig, hij werd 20. Jammer genoeg had hij zelf wel geen feestje voorbereid. Dus dan hebben we jullie hulp ingeroepen, want als er iets is wat de speelclub goed kan, dan is het een feestje bouwen. Jullie liepen ruim 100 toeren rond het veld en dat zonder veel te klagen. Jullie lakte nagels, maakten vlechtjes, verzamelde gras, tuimelden, gaven complimentjes en noem maar op. Toch hebben we gemerkt dat de ballonen blazen jullie favoriete activiteit was, want daar konden jullie niet mee ophouden. Gelukkig was Kaj ons toch niet helemaal vergeten en kregen we een traktatie voor het harde werk, lolly’s!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De laatste zondag, de laatste feestdag dus eigenlijk, hebben we afgesloten met gezellig kerstfeestje. Na het kertsmutsen zoeken en het cadeautjes uitwisselen, hebben we een kerstfilm gekeken. Met wat chips, snoepjes en frisdrank in de hand, het kan toch slechter hè. Dit mocht ook wel, want het was de afsluiter van de eerste helft van ons avontuur. We hebben er al zeer hard van genoten en dat zullen we de rest van het jaar blijven doen. De afsluiter van de tweede helft van het jaar wordt nog beter, dat is namelijk het kamp! Toch zullen we nog niet de ver op de zaken vooruit lopen en beginnen met deze woorden: “Een zalig kerst en gelukkig nieuwjaar, als we jullie drie dikke kussen mochten geven, hadden we dat sowieso gedaan!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drie elleboogjes van jullie favoriete leiding aller tijden,

Lode, Tjo, Lukas, Wes, Kaj, Fleur en Nette

PS: de volgende drie weken zal de chiro overgenomen worden door de aspi’s, wij hebben namelijk examens. Toch is er altijd leiding van onze groep aanwezig om alles in goede banen te leiden. Wij weten al wie jullie aspileiding zal zijn en kunnen jullie verzekeren dat het leuk wordt!

Het ontstaan van de speelclub

Dag liefste speelclubbers,

Vandaag willen wij jullie iets vertellen wat maar weinig mensen weten. Want hoe is de speelclub nu eigenlijk ontstaan? Wel, niemand weet precies hoe lang het geleden was, maar het was zeker meer dan honderd jaar geleden.

Op een koude winternacht viel een groep schurken onze abdij aan. Die schurken hadden allemaal grijze hemden en gekleurde sjaaltjes aan, en ze noemden elkaar bij gekke namen om niet herkend te worden. Omdat het nacht was lagen de boerin, de pastoor, en alle andere bewoners van de abdij natuurlijk rustig te slapen. Heel stil sluipten de schurken de abdij binnen: eerst door het bos, dan door de schapenwei, en ten slotte de poort over om in de abdij te geraken. Toen begonnen de schurken aan hun plannetje: ze wilden de hele abdij in brand steken! Ze liepen naar de eerste schuur die ze zagen, en staken deze in brand. Dat kan je trouwens nog altijd zien als je vandaag in de abdij rondloopt!

Gelukkig was er die nacht toch nog één iemand wakker in de abdij. José, de dochter van de boer en de boerin, kon niet goed slapen die nacht en keek maar wat door haar vensterraam. Plots schrok ze zich een hoedje: ze zag in de verte grote vlammen en heel veel rook! Ze liep snel naar beneden om haar mama en papa wakker te maken. Toen de mama en papa van José dit hoorden, pakten ze meteen hun hooivorken en slagersmessen en liepen ze direct naar het vuur. Ze konden nog net op tijd de schurken wegjagen en onze abdij redden. Eind goed, al goed, dachten ze.

Maar, de schurken gaven zich niet zomaar over! Toen ze weg aan het vluchten waren, riepen ze nog iets. “Wacht maar,” riepen ze, “we zullen vanaf nu elke zondag opnieuw proberen om de abdij in brand te steken!”. Daarom bedacht José een plannetje: ze zou elke zondag met haar vriendjes en vriendinnetjes afspreken om te spelen in de abdij, en zo ondertussen de abdij te bewaken. Ze noemden zichzelf de ‘speelclub’. En als ze te oud werden om te spelen, zochten ze altijd nieuwe jonge kinderen om in hun plaats te gaan spelen en de abdij te bewaken.

En dit gaat zo dus al meer dan honderd jaar door! Dus onthoud: als je op zondag in de abdij een groep mensen met grijze hemden, gekleurde sjaaltjes en gekke namen ziet, jaag deze dan zeker weg!

Groetjes van de speelclubleiding,

Nette, Fleur, Lukas, Lode, Tjo en Wes

De eerste twee maanden van ons avontuur!

Beste clubbers,

We zijn nu al bijna twee maand met jullie op avontuur, gelukkig mag voor jullie de chiro nog even door gaan. Zo kunnen wij jullie nog beter leren kennen! We gaan plezier blijven maken, want dat is wat de clubbers het beste kunnen.

We hebben in deze twee maanden toch al heel wat gedaan. Van kennismakingsspelletjes, tot een schattenjacht, tot een bosspel en nog veel meer! We kunnen jullie alvast beloven dat we nog heel wat in petto hebben, maar daar gaan we nog niks over verklappen ;)). Toch willen we even testen of jullie de voorbije zondagen bij de pinken waren. Daarom een korte quiz met vragen over de afgelopen zondagen.

1) Wie van de leiding wilt later graag dokter worden?
A. Wesley & Kaj
B. Joren & Fleur
C. Nette & Lode

2) Waar hebben jullie de schat gevonden bij onze schattenjacht?
A. Het doolhof
B. De schapenwei
C. Voor de kelder

3) Wie het laatste aan de schuur is, is een…
A. Kakelende kip
B. Vieze hond
C. Rot ei

4) Wie was de engste boeman tijdens het bosspel?
A. Kaj
B. Lukas
C. Fleur

5) Wie moesten we genezen door heel hard te spelen?
A. Nette
B. Lode
C. Fleur

6) Bij het grote bandenspel speelden we met…
A. Autobanden
B. Fietsbanden
C. Armbanden

7) Wat kon je niet eten op het ontbijt van de Dag van de Jeugdbeweging?
A. Chocoladebroodjes
B. Sandwiches met choco
C. Spaghetti met chocoladesaus

8) Welke groep van de chiro is het leukst?
A. De speelclub
B. De speelclub
C. De speelclub

Tot volgende week en veel kusjes van op afstand,

XXX De speelclubleiding

Speelclub 2020-2021: Info

Beste speelclubbers en ouders,

Hieronder zien jullie een foto van jullie nieuwe leiding. Weten jullie nog wie wie is?

 

 

 

 

 

 

 

Voor dringende zaken, kunt u ons steeds bereiken op 0495/69.41.37 (Wesley), 0483/23.23.39 (Kaj) of 0470/28.64.15 (Lukas).

Indien uw kind vorig jaar nog niet in de Chiro zat, stuur dan alvast een mailtje naar speelclub@chirovlierbeek.be met de naam van uw kind uw telefoonnummer. Op die manier kunnen wij u ook bereiken moest dat nodig zijn.

Groetjes en tot volgende zondag,

Nette, Fleur, Lukas, Kaj, Joren, Lode en Wesley

 

© 2018 Chiro Vlierbeek |   Ons privacy- en cookiebeleid |   Webdesign: Impact Webdesign