Chiro Vlierbeek
Chiro Vlierbeek

Chiro Vlierbeek | Speelclub

Het ontstaan van de speelclub

Dag liefste speelclubbers,

Vandaag willen wij jullie iets vertellen wat maar weinig mensen weten. Want hoe is de speelclub nu eigenlijk ontstaan? Wel, niemand weet precies hoe lang het geleden was, maar het was zeker meer dan honderd jaar geleden.

Op een koude winternacht viel een groep schurken onze abdij aan. Die schurken hadden allemaal grijze hemden en gekleurde sjaaltjes aan, en ze noemden elkaar bij gekke namen om niet herkend te worden. Omdat het nacht was lagen de boerin, de pastoor, en alle andere bewoners van de abdij natuurlijk rustig te slapen. Heel stil sluipten de schurken de abdij binnen: eerst door het bos, dan door de schapenwei, en ten slotte de poort over om in de abdij te geraken. Toen begonnen de schurken aan hun plannetje: ze wilden de hele abdij in brand steken! Ze liepen naar de eerste schuur die ze zagen, en staken deze in brand. Dat kan je trouwens nog altijd zien als je vandaag in de abdij rondloopt!

Gelukkig was er die nacht toch nog één iemand wakker in de abdij. José, de dochter van de boer en de boerin, kon niet goed slapen die nacht en keek maar wat door haar vensterraam. Plots schrok ze zich een hoedje: ze zag in de verte grote vlammen en heel veel rook! Ze liep snel naar beneden om haar mama en papa wakker te maken. Toen de mama en papa van José dit hoorden, pakten ze meteen hun hooivorken en slagersmessen en liepen ze direct naar het vuur. Ze konden nog net op tijd de schurken wegjagen en onze abdij redden. Eind goed, al goed, dachten ze.

Maar, de schurken gaven zich niet zomaar over! Toen ze weg aan het vluchten waren, riepen ze nog iets. “Wacht maar,” riepen ze, “we zullen vanaf nu elke zondag opnieuw proberen om de abdij in brand te steken!”. Daarom bedacht José een plannetje: ze zou elke zondag met haar vriendjes en vriendinnetjes afspreken om te spelen in de abdij, en zo ondertussen de abdij te bewaken. Ze noemden zichzelf de ‘speelclub’. En als ze te oud werden om te spelen, zochten ze altijd nieuwe jonge kinderen om in hun plaats te gaan spelen en de abdij te bewaken.

En dit gaat zo dus al meer dan honderd jaar door! Dus onthoud: als je op zondag in de abdij een groep mensen met grijze hemden, gekleurde sjaaltjes en gekke namen ziet, jaag deze dan zeker weg!

Groetjes van de speelclubleiding,

Nette, Fleur, Lukas, Lode, Tjo en Wes

De eerste twee maanden van ons avontuur!

Beste clubbers,

We zijn nu al bijna twee maand met jullie op avontuur, gelukkig mag voor jullie de chiro nog even door gaan. Zo kunnen wij jullie nog beter leren kennen! We gaan plezier blijven maken, want dat is wat de clubbers het beste kunnen.

We hebben in deze twee maanden toch al heel wat gedaan. Van kennismakingsspelletjes, tot een schattenjacht, tot een bosspel en nog veel meer! We kunnen jullie alvast beloven dat we nog heel wat in petto hebben, maar daar gaan we nog niks over verklappen ;)). Toch willen we even testen of jullie de voorbije zondagen bij de pinken waren. Daarom een korte quiz met vragen over de afgelopen zondagen.

1) Wie van de leiding wilt later graag dokter worden?
A. Wesley & Kaj
B. Joren & Fleur
C. Nette & Lode

2) Waar hebben jullie de schat gevonden bij onze schattenjacht?
A. Het doolhof
B. De schapenwei
C. Voor de kelder

3) Wie het laatste aan de schuur is, is een…
A. Kakelende kip
B. Vieze hond
C. Rot ei

4) Wie was de engste boeman tijdens het bosspel?
A. Kaj
B. Lukas
C. Fleur

5) Wie moesten we genezen door heel hard te spelen?
A. Nette
B. Lode
C. Fleur

6) Bij het grote bandenspel speelden we met…
A. Autobanden
B. Fietsbanden
C. Armbanden

7) Wat kon je niet eten op het ontbijt van de Dag van de Jeugdbeweging?
A. Chocoladebroodjes
B. Sandwiches met choco
C. Spaghetti met chocoladesaus

8) Welke groep van de chiro is het leukst?
A. De speelclub
B. De speelclub
C. De speelclub

Tot volgende week en veel kusjes van op afstand,

XXX De speelclubleiding

Speelclub 2020-2021: Info

Beste speelclubbers en ouders,

Hieronder zien jullie een foto van jullie nieuwe leiding. Weten jullie nog wie wie is?

 

 

 

 

 

 

 

Voor dringende zaken, kunt u ons steeds bereiken op 0495/69.41.37 (Wesley), 0483/23.23.39 (Kaj) of 0470/28.64.15 (Lukas).

Indien uw kind vorig jaar nog niet in de Chiro zat, stuur dan alvast een mailtje naar speelclub@chirovlierbeek.be met de naam van uw kind uw telefoonnummer. Op die manier kunnen wij u ook bereiken moest dat nodig zijn.

Groetjes en tot volgende zondag,

Nette, Fleur, Lukas, Kaj, Joren, Lode en Wesley

 

© 2018 Chiro Vlierbeek |   Ons privacy- en cookiebeleid |   Webdesign: Impact Webdesign