Maart nieuwtjes

Pico Bello – 5 maart
Bonjour!!!
Na 2 lange jaren pauze is Pico Bello eindelijk terug van weggeweest. Op 5 maart is het weer de jaarlijkse spaghettislag van de chiromeisjes. Dit jaar zal de zaal omgetoverd worden tot een heuse Franse bistro. Kom genieten van een lekkere spaghetti, macaroni of een vegetarische schotel, een lekker drankje en goed gezelschap! Jullie zijn welkom tussen 11u30-14u en 17u-20u in zaal Don Bosco in de Ortolanenstraat 6 te Kessel-Lo. Hopelijk zien we jullie allemaal daar! Er zijn ook dit jaar weer veel tombolaprijzen te winnen. Waag dus zeker je kans!!
Bisous et à bientôt 
Voor de meisjesgroepen en speelclub is het die zondag geen chiro. De jongensgroepen hebben wel chiro.

Groepsfeest – 1 april
Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Chiro Vlierbeek op zaterdag 1 april het befaamde Groepsfeest, een avondvullende show waarbij leden en leiding zich van hun meest absurde, creatieve en doldwaze kant laten zien. Elke groep, van speelclub tot aspiranten, krijgt de kans het podium te bestormen en het publiek voor zich te winnen. Tussendoor zal ook een select groepje leiding (als gelegenheidsacteurs) het spektakel verzorgen met een doorlopend toneel. Benieuwd naar de verborgen acteertalenten? Kom dan zeker een kijkje nemen.

Extra info:
Voorverkoop (einde chirozondag 17:30 vanaf 12/03): 6 euro
Aan de kassa de avond zelf: 7 euro
Deuren openen om 18u30 het spektakel start om 19u00

Mentaal welzijn in de chiro

Chiro is een plaats voor iedereen en een veilige omgeving voor al onze leden en leiding. Vanaf dit jaar willen we daarom ook met de leidingsploeg extra aandacht geven aan mentaal welzijn. Er is een werkgroep opgericht die zich hierop zal focussen.
Wie is goed gekeken heeft, kan zien dat er aan de binnenkant van de deur naar de zolder een brievenbus hangt. Als je met iets zit (lid, ouder of leiding) mag je altijd een briefje in de bus steken. Elke week wordt die leeggemaakt en gekeken hoe dit het beste opgelost kan worden. Alles wordt gelezen door Kaat (werkgroep mentaal welzijn) of Merel (hoofdleidster). Zij zitten elke week samen om te overlopen wat er allemaal uit de brievenbus komt en of/en hoe de chiro kan helpen. Wil je een boodschap schrijven aan iemand specifiek binnen de leiding, kan je het op je briefje schrijven en bezorgen wij het aan de juiste persoon. Aarzel niet om er iets in te steken. Niks is te groot, te klein of te gek. Je mag alles schrijven: over jezelf, hoe je je voelt in de groep, tov leiding, thuis, op school. Positief of negatief, andere ideeën die je hebt, schrijf ze op en steek ze erin. De groene deur naar zolder is trouwens altijd open dus kom langs wanneer je je er zelf het beste bij voelt.
De chiro is er voor iedereen en niet alleen op zondag.