Tippers

(Ultimate) Frisbee: jeugdbewegingen-cup 

Vorige zondag was het zover! Vertegenwoordigd door wel zeker 4 afdelingen, aasde Chiro Vlierbeek op de eindzege in de jeugdbewegingen-cup, georganiseerd door de Leuvense ultimate- frisbeeclub: JetSet (waarvan o.a. jullie geliefde leider de kleuren verdedigt! Beetje sluikreclame moet kunnen).

Zonder al te veel clues (zoals spelregels of werptechnieken) vertrokken de Tippers vol goede moed en met een kleine (doch samenhangende) spelerskern naar de velden waar het frisbeegeweld rond 15u zou losbarsten. Na een kleine opwarmronde met het disc-golfen (jaja, golf maar dan met frisbees), die trouwens door Helena en Margot gewonnen werd, naderde het moment van de waarheid. Na nog een kleine passage door de modder van het Provdom-meer en een “ambetante dame” die een zuurtegraad had van wel minstens pH1, kregen de Tippers nog de nodige speluitleg en aanmoedigingen.

In hun eerste match kregen de geelhemden (lees: wij) al snel de smaak te pakken. Discs (of frisbees, schijven, vliegende schotels, hoe je het ook wil noemen) vlogen verticaal, horizontaal, ver, kort, hoog, laag. Tippers vlogen, vielen, struikelden en vingen, met een verdienstelijke 3-2 eindstand in het voordeel van de tegenstand. Ondanks de (kleine) opdoffer, werd er meteen aan de volgende match gedacht, en sleutelden de coaches tactisch bij. Er moest en zou beter verdedigd worden. En zo geschiedde: in de tweede, tevens uiterst spannende frisbeepartij dicteerden de Tippers de wet. Met enkele stevige throws en catches (= frisbeejargon voor worpen en ‘vangsten’??) en met alle Tippers betrokken in het spel (wat bij de tegenstand níet het geval was) slaagden ze er in de punten aan elkaar te rijgen. Eindstand: 4-3 in het voordeel van de geelhemden. Vol goede moed trokken ze naar het volgende veld (5 meter verder) om hun laatste match van de dag af te werken. Ondanks de nakende krampen en het opkomend zuur in de benen, staken de Tippers de koppen nog een laatste keer bij elkaar voor wat uiteindelijk een onsportieve partij zou worden. Ondanks de vechtlust en veerkracht die de Tippers  punt na punt aan de dag legden, speelde de tegenstand vooral met hun leiders, waardoor het de geelhemden aan gestalte en kracht ontbrak. Ondanks dit onevenwicht vochten ze voor wat ze waard waren, en slaagden ze er zo in enkele punten op het scorebord te brengen met prachtig spel.

Een geslaagde (en vermoeiende!) dag werd afgesloten met een ludiek spelletje time’s-up en een rijkgevulde spaghettipot van de Tiptiens.

Van deze frisbeedeskundige alleszins een welgemeende proficiat! Jullie waren fantastisch 🙂 en omdat jullie het zo leuk vonden, hieronder een filmpje over frisbee om misschien te kunnen zien hoe het er op het hoogste niveau aan toe gaat. Tschüss!

 

1 Mei

Omdat onze groepskas (voor kamp bvb.) nog vrij tot zeer leeg is, besloten we een stand op de rommelmarkt van 1 mei te reserveren met de Tippers. We hoorden reeds van veel leden dat ze wel dingen van thuis uit mee mochten nemen om daar te verkopen. Om de spullen de dag zelf of ervoor al ter plekke te krijgen zijn er twee opties:

1. de dag zelf alles meesjouwen
2. komende vrijdag- of zondagavond respectievelijk 27 en 29 april (vanaf 20u) de spullen bij de kelder afzetten (wij voorzien bergruimte)

Voor de dag in kwestie moeten de Tippers niet heel de dag aanwezig zijn. We delen de dag in 4 shiften en bij elke shift zouden we graag (minstens) twee tippers aanwezig hebben. Hieronder een document waarbij jullie kunnen opgeven wanneer wie kan. (natuurlijk mag iedereen meerdere shiften doen of gewoon zo lang blijven als ie wil!)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qvHp5cy152BGmX7xtWJR2JsGW5U6bIuFIGRLhOBm31s/edit?usp=sharing

Wij beseffen dat deze communicatie een beetje op zich liet wachten, onze excuses daarvoor. Aarzel niet ons te contacteren bij vragen of twijfels.

Sfeerbeeldjes van Eireis

Wij vonden de Eireis ge-wel-dig, een dag om nooooit meer te vergeten.

Eerst was er natuurlijk die helse fietstocht, maar jullie hebben dat echt fantastisch gedaan. We zijn voor de zoveelste keer dit jaar ongelofelijk trots op jullie.

Maar na het afzien kwam het plezier natuurlijk! We zagen schattige baby olifantjes, er vlogen gieren letterlijk over ons hoofd en we weten nu hoe zebra’s paren… top dag gewoon!

PS: we wachten vol ongeduld op jullie vlog van deze dag!

XOXO

Vetste knikkerbaan ooooooooooit!!

Zondag 15 april bouwden we een kei-giga-neige-special-effects knikkerbaan. Het heeft ons bloed, zweet, tranen en heel veel geduld gekost, maar het resultaat mocht er meer dan zijn!

Om de zondag helemaal mooi af te sluiten mochten we daarna nog lekker spaghetti gaan eten in de Rozenkrans

Top zondag! Al zeggen we het zelf.

Eireis!

In mei leggen alle vogels een ei, maar wij gaan toch al in april op Eireis, leuk leuk leuk!

Op 22 april maken we Planckendael helemaal onveilig met de ganse chiro.

Wat neem je mee naar/ doe je aan op Eireis?

 1. Doe je beste dierenspotter-outfit aan. Denk aan verrekijkers, afritsbroeken, botinnen, sandalen met kousen, gekke hoedjes, dierenencyclopedie,…
 2. Meng je te gekke dierenspotter-outfit met je chiro-uniform zodat we toch ook duidelijk van de chiro zijn
 3.  Je fiets!! Heel belangrijk, want we fietsen naar Planckendael.
 4. Lunchpakket en alles wat je standaard meeneemt op eireis

Als je dit avontuur absoluut niet wil missen (wat je écht niet wil), schrijf je dan snel in door 20 euro over te schrijven op Chiro Vlierbeek Abdij voor 13 april (das nog maar 3 dagen dus eigenlijk).

Rommelmarkt 1 mei

We zouden graag nog wat centjes willen verdienen om op kamp keineige dingen te kunnen doen en daarom gaan we met de Tippers op de rommelmarkt staan.

Hiervoor hebben we natuurlijk spulletjes nodig om te kunnen verkopen. We zouden dus willen vragen aan jullie om allemaal eens de zolder op of de kelder in te kruipen op zoek naar verbogen schatten die al jaren onder het stof liggen. Geef dan al je schatten (of alles waar je maar vanaf wilt) mee aan je Tipper zodat wij die kunnen verkopen.

Over wanneer de Tippers juist verwacht worden komt later nog info, want niet elke Tipper hoeft er natuurlijk van het begin tot het einde te zijn.

Alvast merci voor alle schatten!

Vlogje vanuit Denemarken!

Dag liefste tippers

Hopelijk was het groepsfeest een succes, terwijl jullie het beste van jullie zelf aan het geven waren bezocht ik Roskilde, een oud viking stadje.

Hopelijk vinden jullie het vlogje een beetje leuk. Voor de eerste drie leden die mij een berichtje sturen via facebook, instagram of een sms’je (mijn nummer vind je op de site) neem ik een souveniertje mee.

Tot snel
xxx

 

GROEPSFEEEEJST

Bonjour beste Tippers! Eerst en vooral hopen wij dat jullie van het weekend genoten hebben, wij in ieder geval wel. Het was met zoveel leden en de (bijna) voltallige leiding (waar zit die Jinte toch????) een goed voorproefje voor op kamp! 

Natuurlijk hebben we zaterdagvoormiddag niet voor niets zo hard gezwoegd aan het groepsfeest, dat komt namelijk akelig dichterbij! GELUKKIG hebben we al wel wat, allemaal mooi hieronder samengezet. Ik zou zeggen voor de dapperen met (voorlopig al) veel tekst: probeer die tegen de zondag die komt toch al in het hoofd te prenten zodat we de jury kunnen wegblazen!

PAS OP, de tekst is LANG!

Stukje:

Wanneer Donald Trump een leuk verjaardagsfeestje denkt te gaan houden met zijn “beste” vrienden, namelijk Vladimir Poetin en Michelle Obama, gebeurt het onwaarschijnlijke: een ongenodigde gast dreigt het feestje te verstoren en het gezellig samenzijn ontaardt in scheldtirades…tot Grote Smurf er zich mee moeit.

Personages:

 • Donald Trump + 2 veiligheidsagenten (aka zware jongens) – Astrid
 • Kim Jong Un + 2 aziatische meisjes – Lee
 • Vladimir Poetin + paard – Zuraya
 • Michelle Obama + 2 coole vrouwen – Selaaajm
 • Grote Smurf (+ evt. smurfen)? – Marit

Benodigdheden:

 • Feestmateriaal (overdadige slingers op z’n amerikaans, etc.)
 • Kostuums:
  • Trump: formeel (en lelijk) kostuum + PRUIK (& oranje gezicht)
  • Veiligheidsagenten: zwart kostuum, zonnebril en oortjes
  • Kim Jong Un: kostuum + kussen(?)
  • Aziatische meisjes: kleedjes + stokjes
  • Poetin: kostuum + kale pruik (= badmuts in huidskleur?)
  • Paard: bruine kleren, paardenkop + staart
  • Michelle: chique kleedje, stijltang en hakken
  • Michelles vriendinnen: mantelpakjes, blazer, hemd, zwarte rok, hakken, etc.
  • Grote smurf: rode (tippers)muts, rode short, blauwe t-shirt en rode sokken
  • Smurf: blauw + witte kleren

 

TEKST

(dialoog: nog in te vullen…)

(KJU komt aan)

KJU (tegen Trump)

                         Hej jow, ‘k moest kloppen want de bel doet het nie,

Ik ben niet uitgenodigd, maar nu sta ik toch hier

Een feestje geven zonder mij is een grote flop

Net zoals de oranje kleur op je domme kop

TRU (tegen KJU)

                         Kim Jong Un, hebt gij een uitnodiging gezien?

Ik niet, maar uw raket wil ik wel eens zien

En trouwens, ik ben de baas van de Verenigde Staten,

Dus maak uzelf niks wijs, mij kunt ge niks maken!

POET (tegen KJU)

                         En mij trouwens ook niet, mijn land is veel groter

Zijt gij nu aan’t zweten of hangt uw gezicht vol met boter?

En kijk ik naar uw haren is uw kapsel passé,

Je hebt niet (slechts) 1 kin, maar wel twee!

KJU (tegen TRU)

                         Kijk dan eens naar hem

Hij stak veel geld in plastische chirurgie

Maar eerlijk, veel verbetering zie ik nie

En in plaats van te werken aan zijn mexicaanse muur

Houdt ie zich bezig met dure manicuur

POET (tegen KJU)

                         Zwijg Kim Jong,

Je sluit je eigen volk op,

En ben je dan eens heel erg kwaad

Druk je op je raketknop

MICH (tegen poet)

                         Hej Vladimir, gij doet stoer als een stier

Maar stiekem stink je naar vodka en bier

Ge zijt niet enkel lelijk, maar ook nog eens kaal

Ge poseert altijd naakt en dat is marginaal

Iedereen vraagt zich af waarom gij hier bent

Niemand die u of uw land nog kent

TRU (tegen mich)       

                         Hej Michelleke, geef mij is een belleke

Want ik heb u gemist en wil u in m’n beddeke

En na verloop van tijd worden we wieweet

Een stelleke!

MICH (tegen tru)        

                         Seg seg, ge hebt een mooie vrouw

Maar nu vraag ik mij af: ben je echt wel trouw?

En pas maar op met je oranje hoofd

Want jullie huwelijk lijkt al een tijdje  uitgedoofd!

KJU (tegen tru)

                         Uw haar ligt vandaag precies niet op z’n best

Het doet me zelfs denken aan een vogelnest

Maar oke, alleszins, nog een gelukkige verjaardag

Hopelijk gebeurt er vandaag geen aanslag!

 

(ruzieeeee)

 

Grote Smurf:

                         Waarom ben ik niet uitgenodigd?

Ik ben de leider van het grootste land,

Dus ga maar snel aan de kant

(tegen tru)

                         Gij met uw oranje kop

Uw gezaag houdt ook nooit op

Wij hebben tenminste een mooie kleur

Dus ga maar stil weg en sluit de deur!

(tegen mich)

                         Gij zijt hier ook alleen maar omdat Trump u wil binnendoen

En omdat ge ook nieuwsgierig zijt naar al die man zijn poen

Dus twijfel niet te lang en ga hem snel achterna

en voor ik het vergeet: DADAAAAAA

(tegen poet)

                         Hej Vladi, en dan gij nog

Een dikke egoïst!

Alleen maar president omwille van een vuile list

Gij komt alleen maar voor de hapjes en voor de taart

Dus keer maar snel naar Rusland terug, op uw paard!

(tegen kju)

                         Hej Kim, nooit gedacht

(maar) nu zijn we hier nog alleen

Vertel mij eens zorgvuldig: “wat is uw probleem?”

Enkel en alleen onrust stoken op de planeet

Eerlijk waar, het interesseert me echt geen ene reet!

Smurfenland zal je denk ik nooit nog bombarderen

Met uw kleine ogen zou ge uzelf nog kunnen bezeren

Ik zal u nu rustig naar buiten begeleiden

Of maakt ge daarvoor ook gebruik van uw meiden?

 

WEEKEND

Het is bijna zover, het leukste weekend van het jaar!!!!

We vertrekken vrijdag 9 maart om 19u aan de kelder! Zorg dat je dan thuis al iets gegeten hebt.We komen zondag om 11u30 terug aan op de chiro.

Wat neem je zeker mee op weekend?

 • Slaapgerief = Matje/matras/veldbed/…, een slaapzak en een kussen
 • Toiletzak
 • Kleren die vuil mogen worden

Wil je mee op dit megasuperkeivette weekend? Vergeet dan niet voor 4 maart €25 te storten op de Chiro Vlierbeek Abdij rekening (BE85 7360 2943 3706) met als mededeling NAAM + TIPPERS + WEEKEND. (Of vergeet niet aan je mama of papa te vragen om dit te doen!)

Hopelijk zien we jullie allemaal dan!

Epic rap battle groepsfeest

Bekijk zeker dit filmpje eens! Dit is wat we gaan doen op groepsfeest, maar dan nog 100x cooler!

Enkele sfeerfilmpjes van ons hele-dag-op-1-namiddag-spel

Na vandaag betekent cornflakes eten nooit meer hetzelfde voor jullie en kunnen jullie al enkele woordjes Duits. Leerrijke zondag zegt!

‘Eeh Laura kijk eens in je galerij!’