Logo Chiro Vlierbeek

Azpiranten - Dapper & Trouw

Deze roman vertelt het verhaal van 12 jonge knapen, elk geboren tussen 2000 en 2001. Ridders van deze eeuw; strijdend voor een rechtvaardige en menselijke wereld. Eenieder wordt gekenmerkt door zijn eigen speciale kwaliteiten en eenieder draagt zijn steentje bij aan het geheel. Samen zoeken ze naar criminaliteit in deze wereld en gaan het te lijf. Als één blok beton kijken ze hun tegenstanders recht in de ogen en gaan ze door het vuur voor mekaar, hun oranje vaandels  onverwoestbaar wapperend in de wind. Niet voor glorie en niet voor roem is het hen te doen, maar wel voor een dankbare blik of het hart van een vrouw.

Dit zijn de ridders van de aspirantenorde. Woest als leeuwen, lief als katjes, schattig als hamsters en listig als vossen wanneer het moet.

Simpel is het echter niet om tot deze orde door te dringen. Twee eigenschappen moet elk ridder machtig zijn.

Vooreerst moeten ze dapper zijn: Geen gevaar is te groot, geen uitdaging reikt te ver. ‘Angstzweet’ of ‘opgeven’ zijn begrippen die ontbreken in hun verder rijkelijk gevulde woordenschat. Altijd en overal staan ze paraat en verschijnen ze op hun stalen rossen aan de horizon.

Ten tweede dienen ze ook allen trouw te zijn. Niet één, niet twee en niet drie, maar wél vier goden aanbidden ze met heel hun hart. Eenmaal daags richten ze hun gebed tot deze goden en eenmaal weeks krijgen ze de toestemming om hen te aanschouwen en hun voeten te zoenen. Zondagnamiddag van kwart na twee tot zeven krijgen ze de kans om uit te wijden over hun heldendaden en de gunst van hun goden zo af te dwingen.

Sammy de schitterende, Mavro de machtige, Rekkel de reusachtige en Rogo de rechtvaardige kijken toe hoe hun volgelingen gedijen, delegeren (want daarin zit het woord “eren” dixit Guido Pallemans) en sturen bij waar nodig. Onder hun leiderschap zal het blazoen van de aspirantenorde weer opgepoetst worden, horen het ‘vieren van hoogdagen’ en het ‘scheren van hoge toppen’ tot de dagelijkse activiteiten en wordt Kessel-Loco weer een veilige plaats om te spelen en zot te doen.

Want het is daarom, daarom dat we samen zijn…

#dapperentrouw

 

Hoofdstuk 1

Nog geen week ver waren we in het nieuwe chirojaar en Kessel-Lo werd al opgeschrikt door enkele nare gebeurtenissen. Kleine kinderen verdwenen uit hun slaap en werden verkocht als slaven. Aangeboden als vee op de markt, ook wel eens ‘mensenhandel’ genoemd. Een hoogst criminele activiteit die niet strookt met de waarden en principes van de aspirantenorde.

Hierop schoot de oranje brigade natuurlijk in actie. Een speciale vergadering in de ondergaande zon werd in allerijl georganiseerd om de schurken te achterhalen en bij hun lurven te grijpen. Er was zelfs geen tijd om een ‘ronde tafel’ te voorzien (zoals dat hoort bij ridders van de ronde tafel) en dus werd het een soort langgerekte rechthoek. Al snel kwam de perfecte complementariteit bovendrijven die in het team zit. De creatieve en praktische ridders Wout, Guy en Felle boksten in een mum va tijd een topplan in elkaar waar enkel Einstein in zijn beste dagen misschien aan had kunnen tippen. Kobe begon aan de speurtocht door als een hond met zijn neus tegen de grond (en zonder ongewenste kralen) DNA op te sporen. Lode analyseerde het haarstaal in witte labojas met zijn zakken in zijn handen en Sander matchte het DNA met de locatie van oorsprong: Chiro Blauwkut!

De rijdende brigade bestaande uit Sam, Kaj, Wannes, Seb, Arthur en Quinten bekleedde hun hengsten, sprongen in hun glanzende harnassen met pas gepoetst wapenschild en gespten hun onlangs geslepen langzwaarden om. Met fluovestje om het lijf, SIS-kaart op zak en een gesloten helm rond de kop vertrokken ze galopperend en met vastberaden blik op oorlogspad. Na een ommetje langs het kasteel van Horst kwamen ze tegen de schemering aan bij hun grote vijanden. De stank was niet te harden en de zure oprispingen moesten meerdere malen worden weggeslikt om erger te voorkomen.

Met getrokken zwaarden bestormden ze de lokalen en totaal op de verassing spelend hadden die van Blauwkut natuurlijk geen schijn van kans (wanneer wel trouwens??). Seb hield ze aan de praat met een weetje over de Amerikaanse burgeroorlog terwijl Wannes zijn versiertruckjes bovenhaalde. Sam, Kaj en Quinten kregen zo tijd genoeg om de klus tot een goed einde te brengen.

Arthur was de enige die zijn pad had vervolgd en hij kwam dan ook als enige in de donkere crypten terecht. Eén groot probleem strekte zich nog uit tussen hem en de ontvoerde kinderen: een zee van vuur. Maar ‘kissed bij fire’ zoals Arty is liet hij de vlammenzee opensplijten zoals de heer Jezus het ooit voordeed en bewandelde hij de gulden middenweg. Hij bracht de kinderen weer veilig thuis bij hun ouders en ontving hiervoor een gepaste beloning van zijn 4 almachtige goden.

Hierbij werd deze criminele organisatie van slavenhandelaars opgedoekt door de ridders van de aspirantenorde en werden Kessel-Lo en vlierbeek gespaard van erger…

 

Hoofdstuk 2

Vorige zondag gingen de ridders van de aspirantenorde op zoek naar enkele wereldrecords om te breken. Zonder voorbereiding slaagden ze erin enkele legendarische records te doen sneuvelen en hun naam op indrukwekkende erelijsten bij te noteren:

 

Sammy dronk 500 milliliter water (=een halve liter) in 2,5 sec.

Woutje pompte vijfmaal op één hand

Kobe liep 15 stoelen omver in 33 seconden en 29 hondersten

Quikke drukte 96 keer op het meettoestel in 10 sec.

Arthur riep 9 keer ‘JA’ in 1 sec (en dat op zijn hoofd).

Sakke verbrak het wereldrecord slav squat op een stoel met een tijd van 7 minuten en 50 seconden.

    =  

En tot slot verbraken we in groep ook nog het wereldrecord ‘klerenketting maken’ met een kledinglijn van maar liefst 100 meter!! (Wij waarschuwen ervoor dat onderstaande foto enkel voor zestienjarigen of ouder bestemd is. Niemand kan verantwoordelijk gesteld worden voor opgelopen trauma’s 😉

Hiernaast sneuvelden nog talrijke records waardoor ieder ridder van de orde zijn naam kan gaan zoeken in het Guinness World record boek 2018!